Redactie
Redactie Inspiratie 15 nov 2017
Leestijd: 1 minuut

Diamant Sabatier brengt haar allereerste limited edition koksmes op de markt

Chefs, hobbykoks en mes liefhebbers opgelet: Diamant Sabatier brengt haar allereerste limited edition koksmes op de markt. Van dit Damascus mes zijn slechts 150 exemplaren beschikbaar en elk mes is genummerd. Kortom: vechten om dit felbegeerde stukje staal!

Het Damascus koksmes heeft een 20 cm lemmet van 67 lagen Damascus-staal en is 2,5 mm dik, heeft het kenmerkende gewelfde patroon, is uitzonderlijk hard én vlijmscherp. Het heft is van chic walnotenhout, en ligt superlekker in de hand.

De gelimiteerde oplage van 150 koksmessen is genummerd en dit cijfer is op de achterzijde van het lemmet gegraveerd. Damascus is verpakt in een mooie geschenkverpakking.

Getest!

We hebben dit bijzondere mes natuurlijk direct getest in de Culy keuken. En oh, wat is dit een fijn koksmes. Het houten heft ligt fijn in de hand en het stalen mes is loei, maar dan ook loeischerp. Ideaal om vlees te snijden en pompoenen mee te lijf te gaan. Maar ook fijnere klusjes zoals uien snijden doet -ie goed.

Je moet er wel even voor in de buidel tasten: voor € 159,- is dit mes van jou. Wat ons betreft een hele goede investering voor in je messenblok. Enne: niet in de vaatwasser stoppen, hè!

Over Diamant Sabatier

Het merk Diamant Sabatier levert al ruim 40 jaar topkwaliteit messen voor de gepassioneerde chef die de kunst van het koken tot in detail willen beheersen. Het meest verkochte mes is er één van Diamant Sabatier, zowel in de horeca als op koksopleidingen.

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.