Redactie
Redactie Inspiratie 21 nov 2017
Leestijd: 2 minuten

Devil’s food cake: ultiem chocoladegenot

Een smeuïge cake met romige frosting is iets waar wij nooit nee tegen zeggen. Een cake die aan allebei deze eisen voldoet is de devil’s food cake. Ken jij hem al?

De naam devil’s food cake zegt het eigenlijk al, deze cake is duivels lekker en een mega calorieënbom. Het is eigenlijk de tegenhanger van de angel’s food cake, die wordt gemaakt met opgeklopt eiwit en geen grammetje vet. Zoals je begrijpt gaat dat er bij de duivelse variant heel anders aan toe…

Devil’s food cake

De devil’s food cake bestaat uit meerdere lagen chocoladecake met een hele goede laag frosting. Daarmee kan je dus alle kanten op. Van een cake van ‘maar’ twee lagen tot een torenhoge devil’s food cake, en van vanille frosting tot een extra duivelse mega chocoladevariant.

In de cake zit doorgaans meer chocola dan in een standaard chocoladecake, wat hem extra aantrekkelijk maakt voor de echte chocoholic. Hoe dan ook, tegen elke vorm van deze cake zeggen wij: “kom maar door!”

Heel veel chocola

Is die ene scène uit Mathilda waar een jongen als straf een hele grote chocoladetaart in z’n eentje op moet eten jouw grootste droom? Dan wordt het tijd dat jij zo snel mogelijk je tanden in een klassieke variant van de devil’s food cake zet.

Maak bijvoorbeeld dit recept, dan lig jij binnenkort heerlijk in een chocoladecoma. Een beetje hazelnootcrunch op je cake lijkt ons trouwens ook een heel goed idee.

Angel

Toch meer zin in een combinatie van devil’s en angel’s food cake? Maak dan deze devil’s food cake met angel frosting. Of wat dacht je van gewoon een plak cheesecake in het midden van je cake?

Koffie

Cake bij de koffie is een bekend fenomeen, maar doe jij ook wel eens koffie in je cake? Dat kan de smaken in je cake enorm omhoog halen, zoals in deze heerlijk kleffe versie van de cake. Of verwerk koffie in je frosting zoals in deze cake van Ina Garten.

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.