Redactie
Redactie Inspiratie 22 mrt 2016
Leestijd: 1 minuut

Dé trend: groente als een gebraad (de ster van je hoofdgerecht!)

Dé trend van dit moment is groente als een gebraad. Zo heb je een vegetarisch gerecht waarbij de gegaarde, gebraden of gestoofde groenten de ster van je hoofdgerecht is.

De truc is om een flinke groente hiervoor te nemen. Denk: knolselderij, bloemkool, spitskool… Hoe steviger en groter de groente is, hoe makkelijker er mee te werken.

We zagen het eerder bij restaurant RIJKS, waar chef Joris Bijdendijk een knolselderij aan het spit roostert, alsof het een kippetje is. Een fantastisch idee, want de knol krijgt zo een vleesachtige smaak en structuur, terwijl er nul vlees aan te pas komt. Lékker!

Geroosterde mini-mais met oesterbraaïolie

Ook gespot bij RIJKS: mais in de hoofdrol. Deze geroosterde mini-mais met oesterbraaïolie is het ultieme barbecuegerecht, maar dan wel volledig vega.

En heerlijk recept in deze stijl is de geroosterde bloemkool met hummus in een pittige dressing van chef Gizzi Erskine. De bloemkool is de shining star van dit geweldige gerecht. In deze video zie je hoe Gizzi het maakt.

geroosterde bloemkool
Culy

Over bloemkool gesproken: we maakten zelf ook deze bloemkool, in zijn geheel geroosterd in de oven met lekkere specerijen. Een aanrader.

Een van onze favorieten is deze in beurre noistte gestoofde spitskool die Yvette van Boven voor haar tv-programma Koken met van Boven maakte. We maakten dit thuis ook, en god, wat is dit hémels. Spitskool zoals je ‘m nooit eerder proefde.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.