Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Restaurants 20 mrt 2018
Leestijd: 2 minuten

Bij Seoul Sista in Rotterdam zit je goed voor een avond Koreaans barbecueën

Alleen al voor die grappige naam zou je een bezoekje willen brengen aan Seoul Sista in Rotterdam. Maar het leven wordt nog mooier: hier geniet je van Koreaanse barbecue. Dat houdt in dat je zelf je vlees en groente bereidt op een barbecue die is ingebouwd in je tafeltje. Da’s niet alleen gezellig om te doen, maar ook lékker.

Bij Seoul Sista betaal je een vaste prijs en kun je vervolgens de rest van de avond Koreaans barbecuën. Eh, Koreaanse barbecue: wat is dat ook alweer? Op een kleine – vaak ronde – grill of barbecue die op houtskool of gas werkt, kun je aan tafel grillen.

Seoul Sista
Bron: Seoul Sista

Bulgogi & banchan

Maar het zijn vooral de smaken die er een Koreaanse barbecue van maken. Het vlees is meestal gemarineerd in Koreaanse smaakmakers als gochujang en doenjang (gefermenteerde sojabonenpasta).

Denk aan bulgogi (dun gesneden gemarineerd rundvlees), buikspek, varkensvlees, lamsvlees, inktvis, garnalen en ga zo maar door. Daarbij eet je banchan: de Koreaanse naam voor kleine schaaltjes met bijgerechten als kimchi en Koreaans gemarineerde komkommer.

Seoul Sista

Oprollen

Er is een traditionele Koreaanse methode om Koreaanse barbecue te eten, aldus Seoul Sista. Je grillt eerst je bulgogi beef of vis. Daarna pak je een slablaadje, waar je een beetje zure smaakmakers (bijvoorbeeld vissaus of kimchi) op doet. Je legt het vlees of vis erop, maakt het af met wat saus en rolt het slablad op.

Naast Korean BBQ hebben ze nog heel veel andere gerechten. Denk aan bibimbap, kimchi pannenkoekjes, soepen, stoofpotten en dumplings. O, en sla ook zeker de afdeling soju niet over. Dat is Koreaanse rijstwijn, soms met een smaakje, zoals perzik of citroen.

Korean bbq Seoul Sista

Street-art

Grillen aan tafel, Koreaanse rijstwijn: dat zijn al genoeg ingrediënten voor een lekker avondje in goed gezelschap. Daarnaast is Seoul Sista ook nog eens een puike tent om te vertoeven, met groene leren banken en een bijzondere muurschildering van de Koreaanse street art-kunstenaar Royaldog.

Seoul Sista is elke dag geopend vanaf 17:00 tot 23:00, op dinsdag zijn ze gesloten. Reserveren doe je online.

Seoul Sista Korean BBQ
Bron: Seoul Sista

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.