Culy
Culy Inspiratie 12 april 2016

De mooiste winkels om het perfecte potje jam te kopen

Zijn wij de enige die intens blij kunnen worden van een potje goede jam? Vast niet. Wij selecteerden uit onze liefde voor confiture de mooiste winkels om het perfecte potje jam te kopen.

Adriaan de Smaakmaker
St. Pieterstraat 36, Maastricht

Op dit plekje in Maastricht worden de lekkerste dingen gemaakt. Huisgemaakte jam, confiture, marmelade en chutney, maar ook mayonaise, dressing en zó veel meer. Fijn is dat je altijd alles kunt proeven en dat de eigenaren niets te veel is. Ideaal dus als je op zoek bent naar de lekkerste jam voor thuis of als cadeautje.

Is Maastricht je net iets te ver? Wees dan niet getreurd, je kunt de producten namelijk ook online bestellen.

producten voor de webshop van Adriaan de Smaakmaker

Thull’s Pickles & Stock
Pretoriusstraat 69, Amsterdam

Thull’s Pickles & Stock verkoopt allerlei ingemaakte groenten en condimenten. En de chili-jam hier is om stil van te worden…

potjes-Thulls-1a

Marks & Spencer
Kalverstraat 226, Amsterdam en Grote Marktstraat 32, Den Haag

Een Brits walhalla, dat is Marks & Spencer in Amsterdam en Den Haag. De potjes-afdeling is overweldigend; van klassieke frambozenjam tot lemon curd voor bij scones.

HT_FD_F18A_00947312_NC_X_EC_0

De Patissier
Markthal, Rotterdam

De Patissier, een heerlijk zoet zaakje in de Rotterdamse Markthal, verkoopt meer dan taartjes, macarons en éclairs. Hun potjes handmade preserves zitten vol lekkere ingrediënten: zoete aardbeien uit Nederland, gouden mango’s uit India, bananen uit de Cariben, lychees uit China en wilde citroenen uit Italië.

confiture-raspberries-oriental-1

La Chambre aux Confitures
9 Rue des Martyrs en 60 Rue Vieille du Temple, Parijs

In deze twee goddelijke boetiekjes (onze favoriet is die aan Rue Vieille du Temple in de Parijse wijk Le Marais) draait alles om jam. Elk potje is even prachtig verpakt en het personeel helpt je graag kiezen tussen de honderden soorten. Een aanrader: de Mirabelle-pruimenjam.

La Chambre aux Confitures

Harvey Nichols
109-125 Knightsbridge, Londen

Op de vijfde verdieping van het waanzinnige warenhuis Harvey Nichols in Londen vind je niet alleen een café, sushibar, burger & lobstar-restaurant en een slijterij, maar ook een heerlijke food afdeling. Volgens velen is de limoenmarmelade onweerstaanbaar.

084793_1_1

Wat eten we vandaag?

Schrijf je in de voor de mailing voor de lekkerste inspiratie

Reageer op artikel:
De mooiste winkels om het perfecte potje jam te kopen
Sluiten