Culy
Culy Restaurants 12 april 2016

Café Carbon

In Amsterdam is een aantal restaurants beroemd om hun biefstuk (denk Loetje, Castell…), maar een relatief nieuwe speler op de markt is Carbon. Ook hier geniet je in cafésferen van kwalitatief goed eten, en is het bovenal genieten. 

Al wandelend over de Van Woustraat in De Pijp valt Carbon niet gelijk op tussen alle andere leuke zaakjes. De donkere ramen doet het al gauw denken aan een bruine kroeg, maar eenmaal binnen voelt het vooral knus en gezellig.

Ja, dit is een plek waar groepen vrienden komen eten, maar waar je ook gerust een date, je schoonouders of je beste vriendin mee naar toe kunt nemen.

Carbon

Op het menu vind je voornamelijk vlees; van de lady ossenhaas steak van 180 gram en de spareribs tot de côte de boeuf (600 gram) en de fixe T-bone steak à een kilo. Ook zijn er nog een sappig kippetje, gamba’s van de grill en een hele kreeft. Al het lekkers komt op een grote plank op tafel en dan is het alleen nog maar genieten geblazen!

Voor erbij kies je één van de sauzen (barbecue, knoflook, cocktail of chimichurri) en eventueel nog bijgerechten als frietjes, gepofte aardappel met knoflook en coleslaw. Klassiek, maar daardoor zeker niet minder lekker.

Tot slot zijn er natuurlijk ook nog voorgerechten (café klassiekers als carpaccio, salade caprese en caesarsalade, maar ook steak tartare) en borrelhapjes. De prijzen lopen door de soorten en groottes van het vlees sterk uiteen, van €14,50 voor de spareribs tot €49,50 voor de T-bone steak.

Carbon is zeven dagen per week geopend vanaf 17.00. Kijk op de website voor het uitgebreide menu en meer informatie. 

Wat eten we vandaag?

Schrijf je in de voor de mailing voor de lekkerste inspiratie

Reageer op artikel:
Café Carbon
Sluiten