Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Inspiratie 21 nov 2016
Leestijd: 2 minuten

De mooiste snoepjes die we tegenkwamen op internet

Sweets for my sweet: deze snoepjes zijn zó mooi, dat je zeker bonuspunten scoort als je ze cadeau geeft.

Snoepjes in de vorm van robots

snoepjes Whimsical Cake Company
Whimsical Cake Company

Whimsical Cake Company uit Engeland maakt deze chocoladerobots die je kunt bestellen via Etsy. Ze zijn gemaakt van Belgische witte chocolade met een hartje van eetbaar bladgoud. Bijna zonde om op te eten!

Wagashi is Japans snoep, gemaakt van plakkerig rijstdeeg, ook wel mochi genoemd. Daar worden, suiker, bonenpasta en bloem aan toegevoegd. Zo krijg je hele kneedbare snoepjes, waar je de mooiste creaties mee kunt maken. Het bedrijfje Uchu Wagashi maakt de állermooiste.

snoepjes guimauves bonbons au palais
Le Bonbons Au Palais

Bij Le Bonbons au Palais in Parijs verkopen ze snoepjes uit heel Frankrijk. Wij zouden onze rechterarm geven voor deze marshmallows uit Toulouse, die de Fransen heel zwoel ‘guimauves’ noemen.

TutuPops
TutuPops

Met deze lolly’s kun je ook als volwassene nog gezien worden: TutuPops zijn er ook nog eens in zalige ‘grotemensensmaken’ als koffie, kaneel en grapefruit. O.a. te koop bij De Bijenkorf

Fifi la Praline
Fifi la Praline

Fifi la Praline is een schattige, nostalgische snoepwinkel in Parijs waar ze gebrande, gesuikerde noten maken naar ouderwets recept. Deze pistachenoten lijken ons de ultieme delicatesse.

pashmak
Pashmak

Pashmak is een soort Perzische suikerspin met lange, wollige draden. Die eten ze niet vanaf een stokje, zoals op de kermis, maar gebruiken ze om desserts extra feestelijk (en lekker) te maken. Dat noemen wij nou eye-candy. Deze pashmak wordt verkocht via Harveynichols.com.

Jenna Rae Cakes
Jenna Rae Cakes

Jenna Rae Cakes – een taartenshop in Canada – noemt ze ‘cake gems’: deze snoepjes in de vorm van edelstenen, gemaakt van cake met een laagje chocolade eromheen. Deze mooie roze-met-blauwe hebben de smaak van suikerspin.

Meringue Girls
Meringue Girls

De Meringue Girls hebben het bakken van meringues tot hun specialiteit gemaakt. Hun kleurrijke snoepjes zijn zó mooi dat ze per stuk worden verkocht, in een speciale cadeauverpakking. Net kleine juweeltjes…

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.