Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Inspiratie 13 nov 2016
Leestijd: 1 minuut

De mooiste hotdog van San Francisco is… geen hotdog

Alle sociale media waren in rep en roer, want de hotdog die restaurant Coi in San Francisco onlangs op de kaart slingerde, was toch wel de mooiste van het land (en daarbuiten). Één dingetje: het is geen hotdog.

Het restaurant voert twee Michelin-sterren en werd op de kaart gezet door chef en eigenaar Daniel Patterson. Sinds kort is er een nieuwe chef: Matthew Kirkley.

Hij zorgt voor veel vernieuwing en stak daarmee ook de patissier van het restaurant, Nick Muncy, aan. Die heeft inmiddels op Instagram een fanbase opgebouwd van 10.000 volgers, die al zijn mooie creaties willen zien.

Een hotdog eten die eigenlijk geen hotdog is

Geen hotdog, maar dessert

Nick bedacht onlangs een bijzonder dessert voor het restaurant, op basis van perzik, kers en kersenbloesem. Daarvoor maakt hij een cilindervormig koekje met kersensmaak met daaromheen een indrukwekkende rood-witte tuile. Daarbij serveert hij een bolletje perzikijs.

Als je snel kijkt, lijkt het net een zeer kunstige hotdog met een schepje mosterd ernaast. Zo ontstond ook de verwarring: veel social mediagebruikers riepen dat het de mooiste hotdog was die ze ooit hadden gezien. Terwijl het dus gewoon een bloedmooi dessert is, geen snack.

Hotdog of niet, die wil je natuurlijk proeven. Op naar San Francisco dus en op naar Coi!

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.