Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Inspiratie 4 aug 2017
Leestijd: 3 minuten

De leukste kookscholen voor kinderen (mét en zonder ouders)

Vermoed jij dat er in jouw kind een miniatuur Jonnie Boer schuilt? De kleine chefs kunnen zich helemaal uitleven bij kookscholen door heel Nederland. Mét of zonder ouders erbij. Culy zet de leukste kookscholen voor kinderen op een rij.

Bij Lies in de keuken – Prinsenbeek

In het Brabantse Prinsenbeek geeft Lies de tofste kooklessen en baklessen. Aan volwassenen, maar ook aan kinderen. Zij kunnen koken, bakken of een kookfeest vieren. Leuk voor een kinderfeestje!

Lies en Mariëlle geven die kooklessen in hun toffe kookkiosk achterin de tuin: een soort tuinhuisje, superlicht en gezellig ingericht.

De lessen zijn om de week op donderdag van 15:45 uur tot 17:30 uur. Koken is voor kinderen vanaf 8 jaar, bakken vanaf 6 jaar. Bij Lies in de keuken leren ze bijvoorbeeld verse jam maken, of tompoezen.

kookscholen voor kinderen

Sterk in Eten – Amsterdam

In de kinderkookschool van Sterk in Eten leren kleintjes alles over écht eten. Hoe je een kippetje gaart bijvoorbeeld en hoe je zelf mayonaise of verse pasta maakt. En ze gaan zelfs risotto maken!

Wil je ze een stoomcursus geven, dan is er het Kinderkooklab: in de eerste of de laatste week van de zomervakantie koken ze een week lang élke dag. Ook zijn er toffe excursies, zoals wildplukken, worsten draaien, fileren of barbecuen.

Er zijn al kooklessen voor kinderen vanaf 5 jaar. Kijk voor meer info op de site van Sterk in Eten.

In den Voorhoutsche pot – Voorhout

Kinderen tussen de 10 en 14 jaar leren bij kookschool In den Voorthoutsche pot in Voorhout (Zuid-Holland) op een speelse manier zelf te koken. Elke donderdagmiddag krijgen ze anderhalf uur les in koken.

In totaal volgen ze 15 kooklessen. En zijn de little chefs klaar, dan volgt er een échte diploma-uitreiking.

De kids leren zelf producten uitzoeken en herkennen én hoe belangrijk het is om zelf te koken. Deze kinderkookschool bestaat al 18 jaar en er is een wachtlijst, dus snel inschrijven is een must.

kinderkookschool

Kookschoolkunsten Eindhoven

Bij Kookschoolkunsten kun je met je klas of je kinderfeestje terecht, maar individueel kan ook. Ouders, opa’s en oma’s mogen ook gewoon mee.

De kookschool zit in een mooi, gezellig boerderij-achtig pand in Eindhoven. Ook een leuke locatie voor je kinderfeestje!

Kinderen vanaf 5 jaar kunnen een driegangendiner leren bereiden onder begeleiding van professionals. Ze koken met de producten van het seizoen. Leuk!

Jamie’s Food Revolution – Rotterdam

Álle kinderen vinden Jamie Oliver cool (en alle grote kinderen ook). En hoe gaaf is het dan om te mogen koken in zijn restaurant Jamie’s Italian in Rotterdam?

Tijdens de Food Revolution lessen – elke laatste woensdag van de maand tussen 09:00 en 11:15 – leren kids alles over gezonde voeding en hoe leuk koken wel niet is. Dat doen ze ondermeer door zelf pasta te maken en healthy cocktails te shaken.

Het programma maakt onderdeel uit van Jamie’s Food Revolution: een campagne om de wereld te wijzen op het belang van goed, vers en voedzaam eten voor kinderen. De lessen zijn voor kids tussen 7 en 13 jaar. Meedoen? Mail naar [email protected].

Jamie's Food Revolution Day

De Kinderkooktuin – Midden en Zuidwest Nederland

De Kinderkooktuin zit op het eiland Schouwen-Duiveland (Zeeland), maar is werkzaam in Midden- en Zuidwest Nederland. Want met hun mobiele moestuin én keuken kunnen ze op locatie kooklessen geven aan kinderen.

Zaaien, oogsten, koken en gezond eten: het hoort er allemaal bij. Zo leren ze bijvoorbeeld gerechten maken met groenten uit de zee. Of zelf sushi & tempura maken. Of groentefriet en chips met dip.

Kinderkookcafé – Vondelpark Amsterdam

In het Kinderkookcafé aan de rand van het Vondelpark kunnen kinderen van 1 tot 6 jaar elke dag (!) langskomen om te koken. Ze wandelen langs de help-jezelf-bar en mogen zelf uitkiezen wat ze willen maken: koekjes, cakejes of pizza bijvoorbeeld.

Kinderen tussen de 6 en 8 jaar kunnen elke zondag komen bakken. Ze maken een high tea met scones, brownies, muffins, koekjes en bonbons en serveren die daarna aan de gasten die ze meenemen.

Iets oudere kinderen tussen 8 en 12 jaar mogen op zaterdagmiddag een driegangendiner koken in het Kinderkookcafé. Kijk voor meer informatie en prijzen op de site.

kinderkookschool

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.