Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Restaurants 5 aug 2017
Leestijd: 2 minuten

Gastrobar Vigo: lekker sneukelen in Eindhoven

Soms zou je van alles op de kaart wel een beetje willen proeven. Dat kan bij Gastrobar Vigo in Eindhoven. Hier deel je een paar kleine, tapas-achtige gerechten, geflankeerd door een goed glas wijn of een tof biertje.

Evenveel vega als vlees & vis

De menukaart van Gastrobar Vigo is overzichtelijk ingedeeld in vlees, vis en vega en ook weer onderverdeeld in kleinere bites en grotere gerechten. Tof is dat vegetariërs en vegans hier net zoveel keus hebben als de carnivoren en viseters onder ons.

Gerechten kosten tussen de vijf en tien euro. Je kunt jezelf ook trakteren op Vigo’s Impressie: zes kleine gerechtjes, helemaal voor jou alleen, voor € 29,-.

Van halloumi tot lamsburgers

Een greep uit het lekkers: pastrami van rund met cornichons en piccalilly, bitterballen met risotto, bospaddestoelen en truffelmayo of saté van kippendij met kokos & kimchi.

Ook lekker: halloumi met paprika, amandel en munt of een lamsburger met Provolone, rucola en Toscaanse tomaat.

Daarnaast nog een must-try: de spareribs, waarvoor de chef het vlees eerst in een pekelbadje legt.

Lekker sneukelen

Ook fijn: een goed gevulde borrelplank (die noemen ze hier – op z’n Brabants – sneukelplank) met charcuterie, kaas of vis. Of bestel een paar verse oesters bij je glaasje wijn.

De Spaanse inslag komt trouwens niet alleen tot uiting in de tapas-achtige gerechtjes, maar ook in de drankjes. Zo kun je hier twee soorten Sangria bestellen: met sinaasappel, rum & limoen of met perzik, citroen en druiven. Olé!

Gastrobar Vigo is van woensdag t/m zondag geopend tussen 15:00 en 21:30 uur.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.