Redactie
Redactie Inspiratie 29 nov 2016
Leestijd: 2 minuten

Van thee tot soep en taart: de keuken in met ginseng

Ginseng; je hebt het misschien wel eens zien liggen bij de toko. Misschien dacht je dat het gember was, maar niets is minder waar…

Toegegeven: het ziet er wel een beetje hetzelfde uit als gember, omdat het ook een wortel is. De smaak is dan ook vrij aards, licht zoet en ietwat bitter. De wortel wordt vaak gebruik in drankjes en heeft allerlei gezondheidsvoordelen. Maar als echte culy’s willen wij er natuurlijk gewoon mee aan de slag in de keuken.

Het is in verse vorm te koop bij de meeste toko’s, je kan het soms ook ingevroren of gedroogd vinden. Ook kan je het in poedervorm kopen, deze variant wordt voornamelijk in sapjes gebruikt.

Ginseng thee

Nu zullen we je de drankjes niet geheel ontnemen, want die zijn ook heel lekker. Een simpele ginseng thee is een hartstikke fijn begin van de dag.

Of gooi het poeder in de blender met kokosmelk, bananen en kurkuma en je hebt een heerlijke smoothie.

Soep

Wat eten betreft, wordt ginseng het meeste gebruikt om bouillon mee te trekken. Hét voorbeeld hiervan is de Koreaanse soep Samgyetang, onuitspreekbaar maar erg smakelijk. Daarnaast is het ook heel lekker in een heldere bouillon met varkensribben.

Kip

Korea, kip en ginseng bleek in de categorie soep ook al een winnende combinatie. Hetzelfde geldt voor jjim dak, een Koreaans gerecht waarbij kip wordt gestoomd met verschillende smaakmakers, waaronder ginseng.

Zoet

Ginseng is van zichzelf al lichtzoet, en dat gaat heel goed samen met desserts. In dit recept wordt ginseng koffie gebruikt voor het maken van chocolademousse, om vervolgens een prachtige taart te bouwen (recept is in het Italiaans, dus even op de Google vertaalknop klikken).

Meer bijzondere ingrediënten uit de toko:

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.