Redactie
Redactie Inspiratie 30 okt 2012
Leestijd: 2 minuten

De gerechten van ‘Topchef tegen Sterrenchef’ zelf proeven bij La Rive

Het gaat goed met restaurant La Rive in het prachtige Amsterdamse Amstel Hotel. Vorige week deelden we de Lekker top-100 al waarin La Rive het negende beste restaurant van Nederland werd genoemd. Sinds afgelopen vrijdag hebben ze weer iets te vieren: de brigade, onder leiding van sterrenchef Roger Rassin, won het van de brigade van het televisieprogramma Topchef tegen Sterrenchef.

Tijdens het culinaire televisieprogramma, dat dagelijks door RTL5 wordt uitgezonden, strijden Robert Kranenborg en Julius Jaspers met een eigen brigade tegen de brigade van een Nederlandse sterrenchef. Aan het einde van de week wordt de winnaar gekozen door een strenge jury, bestaande uit kookgek Joop Braakhekke, culinair journaliste Mara Grimm en elke week en andere 2-sterrenchef. In dit geval Nico Boreas van restaurant Boreas in Heeze.

Vorige week konden we zien hoe de brigade van Rogger Rassin de sterren van de hemel kookte, 3 prachtige gerechten bereidde en hiermee uiteindelijk de strijd won. Het eerste gerecht bestond uit Anjou duif – een Franse, tamme duif – met een salade van rode en gele bietjes.

anjouduif topchefs

Het tweede gerecht was rogvleugel met een krokante broodkorst op een crème van bloemkool met daarbij verschillende bloemkoolbereidingen: rauw, gebrand en gekookt. De mini courgettes, krokante aardappel en uitgebakken mosterdzaadjes gaven het gerecht kleur en een mooi evenwicht aan de begeleidende dressing van tomaten en sjalotten.

Tot slot was er een derde, vegetarisch gerecht, bestaande uit een crème van koning oesterzwammen met een risotto. Het gerecht werd afgemaakt met een klassieke Hollandaise saus, gepocheerd ei en  broodcroutons. Het garnituur bestond uit gegrilde koning oesterzwammen, heerlijk lijkt ons!

Leuk is, dat de winnende gerechten als onderdeel van een 5 gangenmenu à €89,-, vanaf nu te proeven zijn in La Rive. Ben je geïnteresseerd en benieuwd wat de brigade van het met een Michelinster bekroonde restaurant kookte tijdens Topchef tegen Sterrenchef? Wees dan snel, de gerechten worden tot en met zaterdag 3 november geserveerd.

Topchef tegen Sterrenchef wordt maandag tot en met vrijdag om 19:00 op RTL5 uitgezonden.

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.