Redactie
Redactie Boodschappen 30 okt 2012
Leestijd: 3 minuten

Handige tips om het boodschappen doen leuker te maken

Hoewel velen Culy’s er elke dag weer naar uit kijken en het als leuk uitstapje beschouwen, zijn er genoeg mensen die echt van lekker eten houden, maar boodschappen doen de hel vinden. Binnen een half uur uit de winkel is een must, vooral zonder te worden afgeleid en alleen dingen halen die op het lijstje staan is de regel.

Mocht je tot deze groep behoren lees dan vooral verder, op de website Lifehacker vonden we veel leuke tips om het boodschappen doen een stuk aangenamer te maken.

Zorg dat je altijd een aantal basics in huis hebt.

Als je inspeelt op aanbiedingen door bijvoorbeeld 4 flessen olijfolie in één keer te kopen ben je goedkoper uit én sneller klaar. Door je voorraadkast bij te houden zorg je ervoor dat je nooit onverhoopt zonder essentieel producten zit en zal je soms niet eens de deur uit hoeven om boodschappen te doen. Koop een aantal soorten groenten in blik voor in de kast, pasta en tomatenblokjes, een paar zakken gesneden groenten en brood voor in de vriezer en wat vlees of vis. Hierdoor zal je altijd een lekkere, gezonde maaltijd kunnen maken zonder nog naar de supermarkt te hoeven. Daarnaast bespaar je tijd en geld doordat je veel in een keer koopt.

Boodschappen4

Ga NOOIT met honger naar de supermarkt.

Dit klinkt zo simpel maar we trappen er iedere keer weer in. Als je met honger naar de supermarkt gaat wil je alles hebben en meteen opeten, je koopt dingen waar je op dat moment trek in hebt in plaats van die lekkere maaltijd die je wilde gaan maken. Mocht je toch onverhoopt met erge trek in de supermarkt belanden, loop dan naar de vers afdeling, meestal bieden ze rond etenstijd stukjes kaas en andere lekkere hapjes aan. Maak hier dankbaar gebruik van, eet alleen niet het hele bordje leeg omdat je anders geen trek meer hebt in je avond eten.

Leer de inrichting van je dichtstbijzijnde supermarkt kennen.

Veel supermarkten kiezen ervoor de broodafdeling in de verste hoek te zetten, hierdoor wordt je door de geur van versgebakken brood via alle looppadden gevuld met lekkers door de winkel getrokken. Door globaal de inrichting van je supermarkt te leren zal je beter in staat zijn boodschappenlijstjes te maken die volledig aansluiten op de looproute die je elke keer maakt. De meeste supermarkten werken met een standaardformule: bij binnenkomst zie je gelijk de groenten- en fruitafdeling en achterin zijn meestal de vriesvakken. Speel hier op in en win kostbare tijd!

Boodschappen2

De fijne app van Albert Heijn, Appie genaamd, heeft een superhandig systeem ontwikkeld. Kies het filiaal waar je heen gaat en voer je boodschappenlijstje in, Appie zal je door de winkel leiden alsof het je eigen broekzak is. Helaas is het alleen maar handig voor Albert Heijn. Wel onthoudt Appie je meest gekochte artikelen wat het maken van een boodschappenlijstje, voor welke winkel ook, een stuk makkelijker maakt.

Bereid je boodschappenlijstjes goed voor.

Door dit ruim van te voren te doen begin je sowieso al minder gestrest aan het avontuur en kan je beter anticiperen op de indeling van de winkel. Daarnaast haal je alleen het nodige, in plaats van dat je door honger gestimuleerd 4 stukken kaas, 3 broden en wat bakken ijs mee naar huis neemt.

Boodschappen3

Kies de beste rij.

Uit onderzoek blijkt dat de rij met de minste mensen altijd het kortst duurt, ongeacht het aantal boodschappen dat de mensen hebben. Nieuwe klanten kosten altijd extra tijd waardoor je meestal tijd wint door de rij te kiezen met de minste klanten.

Boodschappen

We hopen dat met deze tips boodschappen iets minder erg voor je wordt, mocht het nou niet lukken dan hebben we een laatste tip: probeer er van te genieten, schakel je gedachtes uit en laat je meevoeren in het avontuur van boodschappen doen.. Enjoy!

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.