Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Inspiratie 12 aug 2017
Leestijd: 2 minuten

Dit zijn de favoriete restaurants in NYC van chef April Bloomfield

Chef April Bloomfield is een ballsy lady. De Britse runt twee restaurants in New York: The Spotted Pig en The Breslin. Beide zaken ontvingen een Michelinster. Op website Bon Appétit tipt zij haar favoriete restaurants in NYC. Een lijstje om te bewaren, mocht die trip er van komen:

A Salt & Battery

112 Greenwich Ave, New York

Als een Britse topchef zegt dat je in New York de beste fish & chips eet bij A Salt & Battery (grappige naam!), dan is dat zo. Hier moet je dus naartoe! Volgens April is het beslag van de vis hier perfect licht en knapperig. Je krijgt er moutazijn bij.

Je kunt zelf kiezen welke vis je wil: kabeljauw, schelvis, tong of wijting. De bijgerechten zijn ook typisch Brits: mushy peas, ingemaakte uien, jus, koolsla of HP sauce bijvoorbeeld.

Maialino

2 Lexington Ave, New York

Maialino betekent speenvarken in het Italiaans. Hier eet je fantastische Italiaanse gerechten, waaronder eerdergenoemd varken. April gaat er vooral heen voor de brioche caramellato: kleverige broodjes met toffee.

Ook lekker van de menukaart: goddelijke pasta’s, zoals de cavatelli (een pastasoort) met tomaat, mais en verse basilicum. Maialino staat ook bekend om een beroemde appetizer: knapperig gefrituurd varkenshoofd. Als je durft.

The Breslin

16 W 29th Street, New York

Wat doe je als je de gastropubs van je thuisland mist? Dan begin je die zelf. Met The Breslin bedacht April een restaurant waarin het draait om nose to tail en farm to table. Dus geen opsmuk, maar stoer, eerlijk eten. Het restaurant zit in het ACE Hotel.

Specialiteiten zijn de Schotse eieren en de ribeye, die de chef eerst 60 dagen laat rijpen.

Je eet er ook karamel popcorn, een plankje met verschillende terrines, schelpdieren met ham, gegrild brood en aioli en beef & Stilton pie.

Mission Chinese Food

171 E Broadway, New York

Niet alleen een favoriet van April Bloomfield, maar ook van Anthony Bourdain en Dave Chang: Chinees restaurant Mission Chinese Food. Hier regeert de kleurrijke chef Danny Bowien, die tevens presentator is van het aankomende seizoen van de fijne foodie-serie Mind of a Chef (zie Netflix).

April raadt hier de mapo tofu aan: een gerecht van tofu met varkensgehakt in pittige saus uit de Sichuanese keuken. Ook intrigerend: de blue crab fragrant rice, gemaakt met blauwe zandkrab, boter, zwarte sesam en Japanse zwarte thee.

Loring Place

21 W 8th St, New York

In Loring Place staat chef Dan Kluger achter de pannen. Hij maakt Amerikaanse gerechten, maar staat bekend om zijn liefde voor chilipepers en gember.

April’s favoriete gerecht van de chef is een crudo van platvis, waarbij de vis rauw wordt geserveerd met radijsjes en citrus. Ook lekker: salade van op houtskool gegrilde broccoli met sinaasappel, pistache en munt of de tartaar van tonijn met aardpeer, dragon en gember..

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.