Redactie
Redactie Inspiratie 29 apr 2014
Leestijd: 2 minuten

De favoriete hotspots van shock-o-latier Dominique Persoone

Dominique Persoone is dé chocolatier van Vlaanderen. In zijn zaak The Chocolate Line – twee vestigingen, in Antwerpen en Brugge – maakt deze shock-o-latier de meest bijzondere creaties met chocolade. Culy vroeg hem naar zijn favoriete hotspots.

1. Wat zijn je favoriete restaurants, bars en delicatessenwinkels in Brugge?

Moeilijk om te zeggen, want Brugge heeft heel wat leuke plekjes, en er komen elke jaar nieuwe hotspots bij. Als je graag gastronomisch wil eten, moet je bij restaurant Hertog Jan of restaurant De Jonkman zijn. Bistro De Refter heeft een klassieke lekkere keuken.

Bar Salon is een leuke bar met een trendy interieur, Rock Fort er naast is ook een aanrader. Voor een lekker lunch raad ik Tête Pressée aan; hier kun je lunchen aan hoge tafels en ondertussen de bereidingen volgen in de keuken.

2. Wat is je absolute favoriete bonbon of chocolaatje in je eigen assortiment?

De Asian Confetti: karamel van rijstazijn en sojasaus, praliné van sesamzaadjes, sansho peper en knettersuiker.

3. Was je als kind al dol op chocolade, of is deze liefde pas later gekomen?

Net als elk kind was ik gek op chocolade, bijvoorbeeld met Pasen. Na mijn koksopleiding heb ik een stage gevolgd bij Lucas Carton in Parijs, daar kreeg ik de smaak van chocolade te pakken. Na de croissants mocht ik bij hem aan de slag met chocolade.

4. The Chocolate Line zit in zowel Brugge als Antwerpen, wat maakt deze steden zo verschillend?

Brugge is artisanaal, romantisch en is echt dé chocoladestad. Ik ben bijvoorbeeld ook voorzitter van het Brugse chocoladegilde. Antwerpen is fashion en trendy, daar zijn we gevestigd in het Paleis op de Meir.

culy0001

5. Je bent geboren in Brugge. Waar namen jouw ouders je mee naar toe toen je klein was? Had je toen al een favoriete snoepwinkel?

Als kind ging ik vaak eten bij restaurants en mijn mama kookte ook altijd, ze heeft bijna alle kookcursussen gevolgd voor volwassenen. De typische snoepwinkeltjes van toen zijn er helaas niet meer.

6. Je begon je carrière in een hotelschool in Brugge. Wat waren toen je favoriete plekken om uit te gaan?

De Eiermarkt en later ’t  Zand waren toen the place to be.

7/ Hoe ziet jouw ideale vrije dag eruit? Wat eet je dan, kook jezelf, of ga je liever uit eten? Of sta je stiekem toch nog chocolade te temperen?

Een vrije dag besteed ik het liefst met mijn gezin thuis, beginnen met een stevig uitgebreid ontbijt, aperitieven, dan een wandeling met de honden en lekker samen kokkerellen.

culy0002

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.