Redactie
Redactie Inspiratie 28 apr 2014
Leestijd: 5 minuten

Het eetdagboek van… Pauline van Uitpaulineskeuken.nl

Je ziet ze vaak in tijdschriften: eetdagboeken van (on)bekende Nederlanders. Een van onze favoriete rubrieken, maar vaak ligt de nadruk op het advies van een diëtist. Heel belangrijk, maar lekker eten en genieten, dat vinden wij bij Culy óók belangrijk! Daarom een nieuwe rubriek op Culy: “Het eetdagboek van”. Met vandaag: Pauline van Uitpaulineskeuken.nl.

“Culy’s Monique vroeg me om een week een eetdagboek bij te houden.  Goed plan, alleen niet in the middle of een verhuizing. Want eerlijk is eerlijk, met mijn pannen reeds ingepakt en een complete chaos in huis, neem ik niet echt de tijd om te koken. Maar inmiddels ben ik verhuisd en kan ik gebruik maken van mijn nieuwe, zelf uitgekozen droomkeuken. Het is nog steeds een beetje een gekke week, waarin ik weinig gewerkt hebt. Komende week er maar weer flink tegenaan!”

Maandag

Als ontbijt neem ik een bakje Griekse yoghurt met een halve banaan en een handje muesli. Dit is mijn standaard ontbijt en zolang ik het nog niet zat ben, eet ik het iedere dag. Daarbij drink ik een kopje koffie, tot die tijd ben ik niet aanspreekbaar. De lunch bestaat uit twee speltcrackers met kaas en een glas spa rood. Als tussendoortje neem ik een broodje bapao, die had ik nog over van mijn verhuisweek. Voor een campagne mag ik iets lekkers verzinnen met Boursin, als avondeten eet ik een stoere boterham met Boursin en gerookte kip, daarbij eet ik een kom tomatensoep.

Dinsdag

Ik begin mijn dag goed met kwark, een handje muesli en een halve banaan. Met daarbij een kopje koffie. Als tussendoortje neem ik een groene smoothie met spinazie, kiwi en een halve avocado. De lunch bestaat uit een salade van spinazie met zalm en een gepocheerd ei. Best luxe voor een normale dinsdag; ach je bent een foodie, of je bent het niet! Ik ben her en der nog wat dozen aan het uitpakken en in de tussentijd schrijf ik een paar artikelen voor mijn blog. Tussendoor neem ik een handje noten en een stukje gerookte kipfilet. ’s Avonds eet ik een zoete aardappelstamppot maar dan met spinazie in plaats van rucola. De spinazie moest op, zoals je ziet…

Woensdag

Oh no, volgens mij ben ik ziek! Ik begin mijn dag toch maar met een bakje kwark met muesli en een halve banaan en mijn morning coffee. De rest van de dag blijf ik in bed, want ik voel me echt niet zo goed.  Ik werk vanuit bed aan mijn blog, beantwoord mail en ik hou social media bij. Ik eet wat rijstwafels met kaas en later nog een paar met pindakaas. Tussendoor neem ik nog een handje noten en een stukje pure chocolade met koffiesmaak. Ik heb weinig puf om te koken dus maak ik een snelle pasta pesto met groenten.

Donderdag

Gelukkig voel ik me wat beter, want er staan twee persevents in Amsterdam op het programma. Het is saai, I know, maar ik ontbijt weer met kwark met muesli en een banaan met koffie. Als lunch neem ik havermoutpap met appel en kaneel en daarbij eet ik nog twee kiwi’s. Onderweg naar Amsterdam eet ik een rijstwafel met chocolade en kokos. Op het event snoep ik chocolade van Lovechock en dip ik een aardbei in de chocofontein, ik eet een klein pannenkoekje met aardbeiencoulis en een handje popcorn in diverse smaken. De kokos-caramel is mijn favoriet, daar smul ik van. Bij het tweede event eet ik een salade met linzen en een coquille. Thuis heb ik niet veel trek meer en neem ik nog een restje tomatensoep.

Vrijdag

Ik durf het bijna niet te zeggen, maar mijn ontbijt is wederom kwark. Tussen de middag eet ik een boterham met kaas met een beetje salade erbij. Ik ga met mijn zusje even naar de stad en de IKEA en ik drink daar een kopje koffie. Thuis werk ik nog aan mijn blog en neem ik een handje noten. ’s Avonds maak ik kip ketjap met rijst, zo fijn om in deze keuken te koken! Ik drink de hele dag spa rood. ’s Avonds neem ik nog twee kiwi’s.

Zaterdag

Ik slaap uit en brunch met een kaascroissant van de bakker. Vandaag gaan we het oude huis klaar maken voor de verhuur. Ik woon achter een ijssalon en haal een lekker yoghurtijsje.  ’s Avonds komen vrienden eten en ik kook Mexicaans, ik maak deze wraptaart met daarbij nachos uit de oven, salsasaus, guacamole en zure room. En voordat je denkt: “waar is de wijn?”; ik drink niet tot nauwelijks alcohol, dus blijft het bij spa rood. Bij de koffie neem ik nog wat paaseitjes en een chocoladekoekjes van Jules. ’s Avonds neem ik nog een toastje met port salut en een paar olijven.

Zondag

Ik brunch met havermout met banaan en noten. Daarna ga ik naar de 30something birthday party van vriendin Maris; ik eet er een chocoladecupcake met frosting. Vrienden van Maris nemen gestoomde kokoscakejes mee en die moet ik ook proeven: superlekker. Verder neem ik een handje noten en een paar stokbroodjes met pesto en kaas. Ik heb niet heel veel trek meer, dus maak ik ’s avonds een kipburger met tzatziki en wat sla. Daarna plof ik heerlijk op de bank en doe ik helemaal niks meer. Vanaf morgen moet ik weer flink aan de slag voor mijn blog: drie keer raden waar ik mijn dag mee ga starten…

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.