Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Inspiratie 24 jan 2017
Leestijd: 2 minuten

Veganisten opgelet: er bestaan nu vegan eieren (van zeewier!)

Als vegan mis je je eitje misschien nog wel het meest. Maar als het aan de Britse winkelketen Holland and Barrett ligt, hoeft dat niet meer: zij brengen nu vegan eieren op de markt, gemaakt van zeewier (!).

Je staat raar te kijken als je dit eierdoosje opent: aan de buitenkant ziet het er namelijk uit als een gewone verpakking met eieren, maar binnenin vind je een zakje geel poeder. Dat zakje bevat 114 gram poeder; wat gelijk staat aan een dozijn eieren. Maar wat is dat poeder dan precies?

vegan eieren Holland and Barrett

Algen

De vegan eieren worden gemaakt van algan: een ingrediënt dat wordt gewonnen uit een groep algen die zich in zeewater of watersystemen bevinden. Helemaal plantaardig dus. En tóch kun je er gewoon roerei en omeletten mee maken – die er behoorlijk ‘echt’ uitzien.

Je mengt het poeder met water, waarna het de structuur krijgt van losgeklopte eitjes. Verwerk ze in de nasi, gebruik ze voor het bakken van een cake of maak er roerei of een omelet mee.

Nog meer goed nieuws: de veganistische eieren bevatten de helft van het aantal calorieën in een gewoon ei en barsten daarnaast van de vezels, gezonde vetten, aminozuren en gezonde voedingsstoffen.

Waar kun je deze vegan eieren kopen?

Zoals dat met alle amazing discoveries gaat, hangt er wel een prijskaartje aan dit plantaardige eitje: je betaalt bijna 10 euro voor een dozijn.

De ‘eitjes’ worden gemaakt door het Amerikaanse bedrijf Follow Your Heart. Je kunt ze in Amerika en Groot-Brittannië al online kopen via hollandandbarrett.com.

We hebben even gebeld met Holland and Barrett in Nederland (zij zitten nu in de voormalige winkels van De Tuinen), maar helaas zijn hier de eieren nog niet te koop en staan ze ook niet op de planning. Op naar Engeland dus…

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.