Redactie
Redactie Inspiratie 15 jul 2013
Leestijd: 3 minuten

De bizarste foodfestivals ter wereld

In sommige landen zijn ze wel op een hele vreemde manier met eten bezig. Culy presenteert: ‘s werelds vreemdste foodfestivals.

The Battle of the Oranges in Italië

In het dorpje Ivrea in Italië vieren ze op een heel opmerkelijke manier carnaval. Traditiegetrouw bekogelen ze elkaar drie dagen lang met sinaasappels. Het idee kwam gek genoeg enkele eeuwen geleden van de vrouwen; zij gooiden tijdens stadsfeesten sinaasappels naar de mannen om hun aandacht te trekken. Auch!

Bron: boston

Songkran water festival in Thailand

In Thailand grijpen ze bij de aftrap van het Thaise nieuwjaar meteen naar de supersoakers. Het waterballet is een symbolische handeling voor het reinigen van geest en lichaam. Overal staan mensen langs de kant van de weg met tuinslangen en waterballonnen om elkaar nat te maken. Weer eens wat anders dan een nieuwjaarsduik…

Clean Monday Flour War in Griekenland

Griekse feestgangers gaan aan het einde van het carnavalsseizoen elkaar te lijf met bloem. Gezellig.

Bron: nbcnews
Bron: nbcnews

Roadkill Cook-Off in West virginia

Altijd al willen weten hoe een wasbeer smaakt? Of wil je gerechten met eekhoorn of gemarineerde beer proeven? Dan is dit foodfestival wat voor jou! Yugh. Alles wat de bezoekers hebben platgereden nemen ze mee en verschijnt op tafel. Wij moeten er eerlijk gezegd niet aan denken.

Bron: the times

Het Hunterville Festival in Nieuw Zeeland

Een festival vol met wedstrijden: wie scheert het snelst zijn schaap, welke hond blaft het hardst? De belangrijkste wedstrijd is een race over een ruig terrein waar de deelnemers rauwe eieren, wormen, lauw bier en schapenogen moeten eten. Als je daar niet misselijk van wordt…

Batalla del Vino, wijnfestijn in Spanje

Elk jaar vindt in juni bij het plaatsje La Rioja het Batalla del Vino evenement plaats. Honderden Spanjaarden gekleed in het wit gooien liters emmers wijn over elkaar heen tot ze helemaal doorweekt zijn. Zonde, toch?

World Black Pudding Throwing Championships in Engeland

De eeuwenoude rivaliteit tussen Yorkshire en Lanceshire komt elk jaar bovendrijven tijdens dit festival. De deelnemers proberen in drie worpen met een black pudding (een soort bloedworst) zoveel mogelijk yorkshire pudding van een twintig meter hoge paal af te gooien.


Bron: tinaleo20

Cheese Rolling in England

Tijdens het Cheese Rolling festival rollen stoere Britten een kaas van Cooper’s Hill af om er vervolgens met een groep mensen achteraan te rollen. De eerste die de kaas pakt, mag hem houden. De helling is zo steil dat de meeste mensen eerder van de berg af vallen dan rennen, dus de ambulances staan constant paraat.

Rocky Mountain Oyster Festival.

Dit oesterfestival is waarschijnlijk de enige ter wereld waar geen oester aan te pas komt. Alles draait namelijk om de “oester” van de Rocky Mountains: stierenballen! Deze worden als delicatesse gezien en tijdens de jaarlijkse  kookwedstrijd word bepaald wie de lekkerste stierenballen maakt. Leuk voor op een verjaardag!

La Tomatina in Valencia

Goed met tomaten? In Valencia vindt ieder half jaar La Tomatina plaats (we publiceerden er eerder al een prachtige fotoserie van). Ruim 40 ton tomaten wordt klaargezet voor het grootste tomatengevecht ter wereld.

Bron: tumblr

Night of the Radishes – Mexico

Voor de Nacht van de Radijs worden speciaal de gekste vormen radijs gekweekt. Het evenement bestaat uit een tentoonstelling van radijsjes die menselijke figuren en ander levendige vormen hebben aangenomen.

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.