Redactie
Redactie Inspiratie 1 okt 2015
Leestijd: 3 minuten

De 4 leukste culinaire markten van Londen

Londen, de stad die zo groot is als Amsterdam en Berlijn bij elkaar en waar je gerust een uur moet reizen om naar een andere wijk te gaan. Maar ook de stad waar je als foodie je zintuigen niet stil kunt krijgen en je urenlang kunt slenteren op de fijnste markten. 

Wij verzamelden onze vier favorieten die je niet mag missen tijdens een bezoekje aan dit culinaire walhalla.

1. Borough Market

Met stip op nummer 1 staat voor ons de Borough Market. Hier schreven we al eerder over, maar toen we onlangs een weekendje in Londen waren realiseerden we ons weer hoé ontzettend fijn het hier is. De markt zelf is overdekt en je vindt er een mix van losse ingrediënten en producten, en gerechten.

Denk aan de mooiste broden, goddelijke olijven, truffelproducten, Italiaanse kazen, worstjes, wraps met Pekingeend, dumplings en ga zo maar door. Ook fijn: er zijn verschillende wijnbarretjes waar je ter plekke een wijntje kunt drinken onder het genot van de voorbijlopende mensen.

Tip: verblijf je boven de Thames? Pak dan de metro naar St. Paul’s Cathedral en loop vanaf daar in één rechte lijn via de Milennium Bridge (met uitzicht op de imposante London Bridge) naar de markt.

Borough Market – 8 Southwark Street

2. Sunday Upmarket

Een andere, voor ons minder bekende markt is de Sunday Upmarket. Deze vind je op een steenworp afstand van Spitalfields Market, is overdekt en staat vol met tientallen kraampjes die de lekkerste gerechten van over de hele wereld verkopen.

Van Vietnamese banh mi tot Griekse wraps, van Chinese gestoomde buns tot Italiaanse broodjes en ga zo maar door. Kom met genoeg ruimte in je buik en deel zo alle gerechten, zodat je van zoveel mogelijk kunt proeven.

Tip: loop eerst een rondje en beslis dan wat je wilt eten. Er is zoveel te proeven dat het ook raadzaam is om de gerechtjes te delen.

Sunday Upmarket – The Old Truman Brewery, 91 Brick Lane

3. Brick Lane Market

In het hippe Shoreditch vind je Brick Lane en de gelijknamige markt. Naast alle geweldige vintage winkeltjes, bagel shops en chocoladejuweliers vind je hier ook tientallen foodtrucks- en stands waar je je buikje rond kunt eten en meer.

Het publiek is een mix van hippe Londenaren en toeristen, want ook die hebben Shoreditch al geruime tijd ontdekt. Leuk om te weten is dat deze buurt voorheen een achterstandsijk was en door de komst van creatievelingen bezig is met een opmars.

Tip: neem ook een kijkje bij de aangrenzende winkeltjes.

Brick Lane Market – Brick Lane

4. Columbia Road Market

Dit is geen echte foodmarkt, maar wel absoluut de moeite waard! Columbia Road Market vind je nabij Brick Lane en is een zondagsmarkt voor bloemenliefhebbers.

De straat staat bomvol kraampjes die de mooiste bloemen en planten verkopen, en soms is het zelfs zo druk dat je een weg moet banen door de mensenmassa. Loop vooral ook naast de markt, hier vind je namelijk de leukste en meest originele winkeltjes en eettentjes.

Tip: kom vroeg, de markt is geopend tot 14.00 en is vanaf 12.00 (of al eerder) packed.

Columbia Road Market – Columbia Road

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.