Redactie
Redactie Inspiratie 18 nov 2013
Leestijd: 2 minuten

Waarom de Borough Market in Londen een must-see is

Dat de Broadway Market een echte must-see is voor foodies in Londen wisten we al, maar dat de Borough Market minstens net zo leuk is? Dat zullen we je eens haarfijn uitleggen! 

Borough Market is één van de grootste en oudste markten van Londen en verkoopt al jaar en dag de lekkerste, meest verse producten. Het is de plek bij uitstek voor foodies, maar ook inkopers zelf slaan hier van maandag tot en met vrijdag ‘s ochtends vroeg hun slag. Voor particulieren is de markt gelukkig ook toegankelijk, maar dan wel van donderdag tot en met zaterdag.

Bron: Flickr

Exotische producten en lekkernijen

Hoewel buitenlandse markten altijd al een bezienswaardigheid op zich zijn, is deze helemaal de moeite waard. Doordat verkopers uit alle hoeken van de stad komen om hier hun producten te halen, weet je zeker dat de kwaliteit goed is én ben je hier aan het juiste adres voor zowel typische als exotische ingrediënten.

Dit in gedachte houdende, is de Borough Market ook de plek bij uitstek om lekkere hapjes voor een lunch in het park of diner in je appartement te halen…

Bron: Flickr

Fijne prijsjes

Je kunt dus zo’n beetje alles op het gebied van eten en drinken halen op de Borough Market en het fijne is dat het allemaal echt zo duur niet is. Ja, Londen is nu eenmaal wat prijziger, maar als je het vergelijkt met andere markten hebben ze op dit gebied echt een voorsprong.

Daarbij is het vele malen goedkoper om hier je delicatessen te halen, dan in de veel duurdere (maar wel erg mooie) zaakjes in het hart van de stad.

markt4

Kijken, kijken en nog eens… kijken!

Hoewel je natuurlijk naar de markt kunt gaan om je noodzakelijke spulletjes te halen om vervolgens weer naar huis te gaan, kan je het ook anders aanpakken…

Ga wat vroeger naar de markt en laat je inspireren door alles dat je ziet: de verschillende producten en kant-en-klare hapjes, de enthousiaste verkopers en luister naar de verhalen van mensen onderling. Haal her en der wat lekkers en bovenal: geniet! Borough Market is niet voor niets één van de bekendste maar vooral ook meest geliefde markten van de stad.

Bron: Flickr
Bron: Flickr

Tips

– Ga ‘s ochtends vroeg zodat de mooiste en beste producten nog aanwezig zijn.

– Maak een praatje met de verkopers en toon je interesse. Dit zullen ze alleen maar waarderen!

– Stel van tevoren een budget vast. Want geloof ons, je gaat anders gegarandeerd met een vrachtwagen naar huis aan lekkere dingen.

Borough Market
8 Southwark St, Londen
Metrostation: London Bridge Station

Bron: Flickr
Bron: Flickr
Bron: Flickr

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.