Redactie
Redactie Inspiratie 28 nov 2015
Leestijd: 2 minuten

De 12-jarige Amber Kelley maakt kookvideo’s over gezond & lekker eten

Met haar slogan being healthy is COOL! verovert de 12-jarige Amber Kelley langzamerhand de hele wereld. Inmiddels heeft ze naast haar blog een YouTube-kanaal én werkt ze samen met niemand minder dan Mister Jamie Oliver. 

De jonge Amber is uitgegroeid tot een ware bekendheid, maar jaren geleden was dat wel anders. Op de basisschool werd ze zelfs gepest omdat ze nooit ‘coole’ voorverpakte snacks in haar lunchtrommel had! Omdat ze zelf overtuigd is van de kracht van gezond (en lekker!) eten besloot ze anderen te willen inspireren en begon ze haar blog en YouTube-kanaal Cook with Amber.

In haar eigen kookprogramma maakt ze de heerlijke, makkelijk en gezonde gerechten van haar familie. Het bleek een slimme zet want al snel begon haar aanhang te groeien en staat op dit moment de teller van het YouTube-abonnees op ruim 22.000!

Recepten

Op Amber’s blog vind je tal van uiteenlopende recepten. Van smoothies tot ontbijtjes en van originele lunch-ideeën tot goddelijke desserts. Denk bijvoorbeeld aan chocolate peanut butter soft serveone-pot pasta met tomaten en knoflook, chocolade-kokosfondue en een geroosterde hele kip.

Bij een deel van deze recepten vind je haar inmiddels beroemde én aanstekelijke video’s. Na het zien van de eerste waren wij meteen verkocht. Haar enthousiasme en energie spatten van het beeldscherm en zorgen ervoor dat je alleen maar kan blijven kijken.

Jamie Oliver

Niet alleen haar volgers zijn fan, ook First Lady Michelle Obama staat achter haar gedachte!

En alsof dat nog niet gaaf genoeg is verschijnt ze ook op Jamie Oliver’s Food Tube. In onderstaande (hilarische) video zie je Amber met Jamie himself en maken ze een heerlijke crunchy rainbow coleslaw. Enjoy!

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.