Culy
Culy Dineren 28 november 2015

MOS Amsterdam

Met een spectaculair uitzicht, een interieur dat zo uit een sprookje van 1001-nachten lijkt te zijn ontsnapt en een chef-kok die zijn strepen heeft verdiend is MOS Amsterdam één van de must-visits in Amsterdam.

Deze zomer opende het restaurant haar deuren aan het IJdok met een prachtig uitzicht op het IJ. Zelfs vanuit de keuken zie je het water en als het weer het toelaat kun je zelfs IJmuiden zien.

In de keuken staat Egon van Hoof, eerder werkzaam als chef-kok bij **Aan de Poel en tevens eigenaar van MOS. Hier kookt hij Franse gerechten met een snufje van andere culinaire landen als Spanje, Japan en Peru.

MOS Amsterdam7

Voorbeelden van gerechten zijn krokant zeewier met lauwwarme paling, dashi azijn en takuan sorbet, en crème van gerookte makreel met kalfstartaar, ingelegde sjalot en vadouvan vinaigrette.

Bij MOS kun je kiezen uit een menu (vanaf €50,- voor 4 gangen), maar ook à la carte. Leuk is dat alle gerechten in voor- of hoofdgerechtformaat zijn te bestellen voor respectievelijk €22,- en €30,-. Daarbij kost een lunchmenu van 3 gangen €36,- en 4 gangen €42,-.

MOS Amsterdam8MOS Amsterdam9

Het interieur is geïnspireerd op Parijs en Marrakech, waardoor de sfeer sjiek maar warm is. Ook is het restaurant opgedeeld in verschillende ruimtes (zo is er een bar, een loungegedeelte en het sjiek opgedekte restaurant) en hebben ze een prachtig terras met een nog mooier uitzicht over het IJ.

MOS Amsterdam is 5 dagen per week geopend voor diner en 4 dagen per week voor de lunch. Kijk op de website voor meer informatie, het menu en de openingstijden. 

MOS Amsterdam3MOS Amsterdam4MOS Amsterdam5

Wat eten we vandaag?

Schrijf je in de voor de mailing voor de lekkerste inspiratie

Reageer op artikel:
MOS Amsterdam
Sluiten