Redactie
Redactie Gadgets 28 nov 2015
Leestijd: 1 minuut

Deze 3 rijstgerechten kan je óók maken in een rijstkoker

Heb je een rijstkoker in huis maar gebruik je ‘m veel te weinig? Maak er dan eens sushi, risotto of rijstepap in!

Sushi

Het is stiekem nog erger dan vloeken in de kerk, maar wist je dat je heel gemakkelijk sushirijst kunt maken in een rijstkoker? Zo hoef je niet op te letten, en koken de korrels tot in perfectie.

Was wel van tevoren de rijst en breng na het koken op smaak met een mix van rijstazijn, suiker en zout. Laat in een andere schaal afkoelen.

Risotto

Onlangs is nog bewezen dat het niet per sé nodig is om de rijst te roeren bij het maken van risotto. Op de Culy redactie zijn we fan van ristotto uit de oven, maar wist je dat je het ook prima kunt maken in een rijstkoker?

Fruit van tevoren een uitje met knoflook en eventuele kruiden als tijm, peper en zout. Voeg hier de rijst aan toe en bak kort totdat alle korrels glanzen. Doe het mengsel in de kom van de rijstkoker en voeg er de juiste hoeveelheid bouillon aan toe, samen met een klontje boter. Roer als de rijst gaar is er nog een flinke klont boter en geraspte Parmezaan door en it’s ready to serve.

Rijstepap

Tot slot kun je ook heerlijk romige rijstepap in een rijstkoker maken. Doe hiervoor 1 kopje rijst met 2,5 kopjes volle melk in de rijstkoker, samen met één à twee eetlepels kristalsuiker, het merg van een vanillestokje, de overgebleven peul en eventueel nog een geplette kardemompeul.

Haal voor het serveren de vanille- en kardemompeul uit de rijst. Kijk hier voor meer lekkere smaakmakers en andere ingrediënten.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.