Redactie
Redactie Inspiratie 16 apr 2013
Leestijd: 2 minuten

Culy ontdekt… yummy food thuisbezorgd door Martine

Een tijdje geleden proefden we de aan huis bezorgde maaltijden van MarleenKookt. Nu is Martine aan de beurt. Nee, geen familie van Marleen, maar een Amsterdamse dame dat een zelfde soort initiatief startte: vers bereide yummy maaltijden bezorgen in Amsterdam. Culy testte het !

Hoe werkt het…?

Martine: “Ik kook elke dag een lekkere en gezonde maaltijd. Duurzaam, van het seizoen en zoveel mogelijk biologisch. En die bezorg ik bij je thuis of op kantoor.” Elke week stelt ze een nieuw menu samen, dat ze aanpast aan het seizoen. “Omdat ik elke dag iets anders maak, kan je -zonder keuzestress- elke dag een gezonde en afwisselende maaltijd eten. En omdat ik alles vers maak kan je mijn maaltijden ook prima de volgende dag of de dag erna nog eten.”

Op de website van Martine zie je wat ze de komende week kookt. De prijzen zijn schappelijk en vergelijkbaar met een traiteur; een 1 persoons maaltijd kost € 9,50, voor 2 personen – € 18,-, 3 personen – € 24,- en 4 personen – € 30,-.

In Amsterdam Centrum en West zijn de bezorgkosten gratis vanaf een bestelling van 15 euro, daaronder rekent ze 2 euro bezorgkosten per adres.

Culy test!

Op maandagavond staat Martine op de stoep. Vrolijk en in haar hand een tas vol lekker eten. We krijgen, speciaal voor deze test, een proeverijtje van een aantal gerechten. “Ik ben op de Griekse toer gegaan!” lacht Martine.

culy.nl-1

Eenmaal terug in de keuken pakken we het uit. Griekse Stifado (stoofpotje) van biologisch rundvlees. Langzaam gegaarde boterbonen in een saus van Italiaanse tomaten met tijmhoning, balsamico en oregano. Huisgemaakte tzatziki en vers brood. En als toetje: rabarberclafoutis in een muffinvormpje.

We gaan proeven. De Stifado is heerlijk; met onze ogen dicht zitten we op een Grieks eiland. Je proeft dat het stoofpotje echt uren op het vuur heeft staan pruttelen; het vlees is mals en de saus goed op smaak. Daar hadden we zelf nooit tijd voor gehad. De boterbonen zijn super gegaard, maar de saus is mierzoet. Daar moet je van houden; Culy’s Monique vond het lekker, haar eega was iets minder enthousiast over het gehalte honing.

culy.nl-2culy.nl-3culy.nl-5

De salade is fris en met goede ingrediënten  je kunt proeven dat de feta niet uit een supermarktpotje komt. De tomaten zijn smakelijk rijp. En dan de tzatziki: precies zoals -ie moet zijn. Frisse komkommer, wat knoflook, goede Griekse yoghurt en dille. Gelukkig niet te sterk, en perfect met het brood erbij.

Later op de avond smullen we van de rabarber clafoutismuffins. Niet groot (hap, slik, weg, snik!), maar bijzonder lekker. Mogen we die morgen weer?

www.martineskeuken.nl

culy.nl-6culy.nl-4

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.