Redactie
Redactie Inspiratie 9 feb 2012
Leestijd: 3 minuten

Culy test: MarleenKookt

Kom je uit Amsterdam en ben je dol op lekker en gezond eten, maar heb je niet elke (werk)dag de tijd of inspiratie om zelf met potten & pannen aan de slag te gaan? Meet Marleen. Zij kookt en bezorgt heerlijk eten bij je thuis. Culy testte het uit!

Hoe werkt het…?

Eenmaal ingeschreven bij MarleenKookt.nl kun je tot een dag van te voren je maaltijd bestellen. Op het door jouw gekozen tijdstip wordt die bezorgd en hoef je maaltijd alleen nog op te warmen. Betaling vindt achteraf plaats op basis van eenmalige incasso.

MarleenKookt alleen gerechten die zij zelf hebben geproefd en geschikt vinden. Alle maaltijden worden met liefde, tijd en aandacht zijn gemaakt. Verder worden ALLE maaltijden elke dag vers bereid met goede ingrediënten, die zoveel mogelijk lokaal, duurzaam en in het seizoen zijn. Ze gebruiken zo min mogelijk smaakversterkers zoals zout, vet en suiker. Elke maaltijd bevat tenminste 200 gram groente per persoon. Het menu wisselt per dag, dus je eet gevarieerd. Daarnaast bieden we ze elke week een alternatief voor vlees.

Je kunt een keertje bij Marleen bestellen, maar haar ook wekelijks voor je laten koken. Vandaar het wisselende menu, het gemakkelijke bestellen en betalen en een wekelijkse mail met het menu van volgende week. Ook de prijs is zo laag mogelijk gehouden: € 10 voor 1 persoon, € 18 voor 2, € 25 voor 3 en € 30 voor 4 personen. En: bezorging is gratis binnen het bezorggebied.

Culy test!

Natuurlijk moest Culy de kookkunsten van Marleen even uittesten. Vorige week was het dan zo ver: we maakten een account aan. Dat was binnen een paar minuutjes gepiept. Vervolgens: bestellen. Je kunt van elke dag het menu checken: er is altijd een vis of vlees keuze, en een vegetarische maaltijd. Wij gingen voor de Irish stew met soda bread. Het tekstje bij de maaltijd trok ons over de streep: “De zachte smaken van koolraap en pastinaak combineren goed met de smaakvolle stukjes lam en de gierst zorgt voor de stevige structuur. Je krijgt er zelf gebakken soda bread bij met wat roomboter en verse peterselie om over de stoof te strooien.”

Als toetje kregen we, als nieuwe klant, er gratis een chocolademousse bij. Yum! En aangezien de bezorgkosten ook gratis zijn – ongelooflijk – weet je direct waar je prijstechnisch aan toe bent.

En dan is het dinsdagavond, kwart voor 7. Perfect op tijd staat Joris, de man van Marleen, voor de deur met het tasje eten. We zijn benieuwd!

Op het bijgesloten briefje staat hoe we het best de maaltijd kunnen verwarmen (Marleen raadt de pan aan, dus dan doen we dat), en het menu van volgende week. Maar da’s voor later, nu eerst dit heerlijke pakket uitpakken. De stew is geleverd in een grote aardewerken schaal, die ze later bij je komen ophalen (of bij je volgende bestemming). Oogt een stuk leuker dan die sneue plastic bakjes van de Chinees… Bij de stew zit een bakje verse peterselie. Het brood is heerlijk vers gebakken, de roomboter zit er ook bij. En in die chocolademousse hebben we meteen al trek!

Eenmaal opgewarmd in de pan kunnen we eindelijk beginnen. En wat smaakt het lekker! Heel vers, vol van smaak door het goede vlees en de lekkere kruiden, en de groenten zijn perfect gegaard. Het brood is supervers en vol smaak. Well done, Marleen. Tot slot het toetje: de mousse is perfect (en omdat ‘t een cadeautje was, eigenlijk nog lekkerder…).

Ja, dit is voor deze culy absoluut voor herhaling vatbaar. Het menu voor volgende week ziet er wederom heerlijk uit. Dat wordt lastig kiezen…

culy0001culy0002culy0003culy0004culy0005culy0008culy0007culy0009culy0010culy0011culy0006

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.