Redactie
Redactie Inspiratie 5 mrt 2013
Leestijd: 2 minuten

Video: verse pasta maken bij Il Pastificio in Amsterdam

Voor de Culy Italia rubriek schrijft Saskia Balmaekers, Italië-expert en blogger van Ciao Tutti haar favoriete Italiaanse recepten, hotspots en tips. 

Het gebied rondom Napels, met stadjes als Torre del Greco en Angri, staat bekend om de heerlijke pasta’s. En dan bedoelen we niet een bord vol met pasta en saus, maar de basis: de verse en gedroogde pasta in allerlei soorten en maten. Normaal gesproken gaat er een extra groot koffer mee om goed in te kunnen slaan, maar sinds kort heeft Ciao tutti een eigen stukje Napels om de hoek van de thuisbasis in Nederland.

Op 7 december 2012 openden Cosimo (100% Italiaans, maar inmiddels al goed thuis in Nederland en de Nederlandse taal) en zijn vrouw Margherita (50% Nederlands, 50% Siciliaans) namelijk de allereerste pastificio (pastafabriek) van Nederland in de Eerste Sweelinckstraat te Amsterdam. Regelmatig komt ook Cosimo’s vader, die in de buurt van Napels een eigen pastificio runt, een handje helpen.

Ciao tutti nam een kijkje in de keuken van Il Pastificio. Mario, Cosimo en Margherita lieten ons alles zien: van het maken van verse pasta tot het vullen van de crespelle (flensjes), van het maken van de pastasauzen tot de gnocchi. Voor deze laatste moest Saskia ook de handen uit de mouwen steken, maar daarover doen we een volgende keer uitgebreid verslag. Vandaag een overview aan de hand van een heerlijk filmpje vol pasta:

Over Il Pastificio
Il Pastificio, gevestigd in de Pijp in Amsterdam, bereidt dagelijks ambachtelijke, verse pasta om makkelijk thuis klaar te maken. Geen zin om te koken? De pasta kan ook al minuto door de chef worden bereid, zodat je meteen aan tafel kunt. Met veel passie, toewijding en liefde brengen Cosimo en Margherita de Italiaanse pastatraditie naar je eigen keuken, met verse pasta’s, verse gevulde pasta’s, gedroogde pasta’s, gnocchi, lasagne, cannelloni, medaglioni, crespelle en ravioli fritti. Verder zijn er verse zelfgemaakte sauzen die perfect passen bij de pasta, verschillende groentegerechten, Italiaanse olijfolie en Italiaanse wijnen. Kortom: alles om je de echte Italiaanse traditie van verse pasta te laten beleven.

Il Pastificio, Eerste Sweelinckstraat 18, Amsterdam

Van Saskia krijgen Culy-lezers wekelijks een Italiaanse culinaire tip, van een nieuw koffieadresje in Rome tot het beste wijnbarretje van Venetië. Tussendoor kun je je dosis Italiaans op peil houden via Ciao Tutti. A presto!

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.