Redactie
Redactie Inspiratie 6 mrt 2013
Leestijd: 1 minuut

Culinaire trend: bring your own food

In New York is het in veel (hippe) zaken al jaren doodnormaal: je eigen eten en drankjes meenemen naar een restaurant. Ook hier begint de trend van BYO (bring your own) langzaam maar zeker door te zetten. Niet zo gek in tijden van crisis: je kunt lekker uit eten met vrienden en het is toch lekker cheap

Hoewel eigenaars van restaurants eerst misschien wat huiverig waren (want: minder inkomsten), realiseren ze zich nu dat vernieuwing broodnodig is om klanten te blijven trekken. Met een standaard horecaconcept kom je gewoon niet ver meer. Het concept van BYO is simpel: het restaurant biedt ruimte om gezellig te zitten, servies en bestek is aanwezig, drankjes kun je bestellen en je eten? Dat neem je gewoon lekker zelf mee.

Restaurant Basis in Amsterdam is zo’n restaurant waar je – zonder gek aan te worden gekeken – aan kunt schuiven met een afhaalpizza of bordje homemade pasta. Er heerst een relaxt huiskamergevoel en de kans is groot dat je weer naar huis gaat met nieuwe vrienden, veel mensen komen namelijk alleen. Heel fijn: de afwas wordt voor je gedaan.

Ook bij Café de Zaak in Utrecht schuif je lekker aan zonder de verplichting om iets te bestellen. Het kan echter ook andersom: dineren in een chic sterrenrestaurant met een goedkoop flesje huiswijn van thuis. Bij restaurant Van de Kaart in Amsterdam mag je één keer per week je eigen wijn meenemen, ofwel: BYOB (bring your own bottle).

Hoewel het fijn is om af en toe luxe uit eten te gaan, is de persoonlijke sfeer die heerst bij BYO-concepten wel een fijne afwisseling. Zit je krap bij kas en wil je toch op een gezellige manier uit eten gaan? Ga voor BYO!

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.