Redactie
Redactie Inspiratie 24 jul 2014
Leestijd: 1 minuut

Culinaire trend: sterrenchefs maken gastronomische pizza’s

Ken jij pizza alleen uit een vieze kartonnen doos, met veel te veel lagen goedkope kaas, dunne tomatensaus en maar weinig echt goede topping? Zonde! Je kunt naar een goede Italiaan gaan, of naar Italië afreizen, of gewoon aanschuiven in een toprestaurant.

Gastronomische pizza’s lijken namelijk de nieuwe sterrengerechten. En uiteraard worden de knapperige dunne bodems niet belegd met mozzarella of salami, maar met de meest exquise ingrediënten.

IMG_6798IMG_6800

Bij Le Petit Bistro, grenzend aan restaurant Bridges in hotel The Grand, aten we deze twee kleine ‘pizza’s’ (geserveerd in een klein papieren pizzadoosje), enerzijds belegd met zalm en crème fraîche, anderzijds met krab, avocado en kaviaar. De bodem bestaat uit wit brood, gebakken in beurre noisette (lékker!).

IMG_3155IMG_3158

In Parijs aten we bij Market, het restaurant van sterrenchef Jean Georges, pizza met room en truffel, en met dun gesneden tonijn.

Na de hotdogs gaat Ron Blaauw ook aan de pizza.

Bij Cotogna, een restaurant met één ster in San Francisco, worden zeer bijzondere pizza’s gemaakt. Zo is er eentje met zee-egel en bloemkoolcrème, en een andere pizza met brandnetel en een gepocheerd eitje.

In St. Moritz, Zwitzerland, moét je een keer bij Mathis Food Affairs zijn geweest, waar eigenaar en chef Reto Mathis de meest extravagante truffelpizza ter wereld maakt.

En uiteraard zocht ook Heston Blumenthal naar de perfecte pizza. Geen dure ingrediënten, maar wel dé beste techniek.

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.