Culinair student Marina verklapt: zoete adresjes in Parijs

Culy 18 nov 2012 Inspiratie

Bonjour! Ik ben Marina, 23 jaar en studente aan Le Cordon Bleu in Parijs. Vanaf nu zal ik regelmatig op Culy.nl bloggen over mijn culinaire avonturen in deze prachtige stad, les meilleurs spots delen én verklappen hoe het is om te studeren aan een van de meest prestigieuze kookopleidingen van de wereld.

Deze keer: 3 fijne zoete adresjes in Parijs

Sébastien Gaudard
22, rue des Martyrs 75009 Paris

Een van de meest zoete adresjes in Parijs bevindt zich in Rue des Martyrs. Sébastien Gaudard runt er sinds 2011 zaak met de lekkerste verleidingen. Geboren in een patisseriefamilie zat het bakken er al vroeg in. Na een tijd met Pierre Hermé te hebben gewerkt werd het voor Gaudard tijd voor een eigen zaak. Het middelgrote paleisje is smaakvol ingericht (niet zo gek met al zijn design vrienden) en bevindt zich in een van de leukste culinaire straten van Parijs.

Sébastien Gaudard haalt zijn inspiratie vooral uit gebakjes & delicatessezaakjes uit zijn jeugd in Pont à Mousson. Hij haalt graag de klassieke recepten naar het heden en geeft er een moderne touch aan. Ga zeker eens langs bij zijn zaak als je goede franse gebakjes kan waarderen. Mocht je niet van patisserie houden… Sébastien zelf is ook erg verleidelijk! ;-)

culy0003sebastien gaudard in zaak.

Sugarplum Cake Shop
68 rue du Cardinal Lemoine 75005 Paris

Een Amerikaans adres binnen Parijs is moeilijk te vinden. Met alle concurrentie vanuit de Franse verfijnde patisserie hoek, zijn er weinig Amerikanen die het aandurven een eigen zaak te openen binnen de patisseriesector. Toch durfden Taylor McLoughlin & Krista Juracek het aan om een (gezellige) cakeshop te beginnen in de stad. Frisse en vrolijke meisjes toveren een grote glimlach op hun gezicht als je binnenkomt en serveren je met liefde een latte & wortelcake met frosting. De dames gebruiken hun familierecepten in de Sugarplum cakeshop en nemen graag een voorbeeld aan Martha Stewart.

Omdat het Franse smaakpalet iets anders is dan de Amerikaanse hebben ze de traditionele USA-familierecepten aangepast en details zoals viool, roos en pistache toegevoegd. Niet geheel onbelangrijk is ook dat alle dames Engels en Franstalig zijn en je dus uitstekend kunnen bedienen.

457_10151068000676853_138744516_n3699_10151057225476853_2082003847_nIMG_05206253693522_42910b2b74_b

Salon du chocolat
www.salon-du-chocolat.com

Vorige week heb ik Le salon du chocolat bezocht met mijn vriendin Bani Nanda, tevens patisseriestudent en foodfotograaf uit India.

Helaas vindt deze beurs maar een keer per jaar plaats in Parijs. Ik geef je graag als tip mee om naar Parijs te komen als deze expositie er weer is in 2013.

Een chocoladeliefhebber zal hier een gat in de lucht springen. Een expositiezaal vol met de beste chocolademerken uit Frankrijk. Van Patrice Chapon tot kleinere chocoladefabrikanten met bijzondere ateliers. Proef een van de acht verschillende soorten chocolademousse’s van Patrice Chapon en je zal nooit meer een andere mousse lekker vinden…

culy0001culy0004culy0005

Reageer op artikel:
Culinair student Marina verklapt: zoete adresjes in Parijs
Sluiten