Redactie
Redactie Inspiratie 19 nov 2012
Leestijd: 2 minuten

6 manieren om binnen 10 minuten je voorraadkast te ordenen

We hebben niet altijd de tijd om onze voorraadkast volledig te ordenen, uit te zoeken en schoon te maken, sterker nog: vaak is binnen een week het resultaat al niet meer zichtbaar en kan je weer opnieuw beginnen.

Daarom 6 manieren om binnen 10 minuten je kast op orde te krijgen, gegarandeerd succes en het kost maar een fractie van je kostbare tijd.

1. Maak alle labels zichtbaar

Als je niet kunt zien wát je precies in je voorraadkast hebt staan, wordt het een stuk moeilijker om iets te vinden. Draai ze allemaal naar je toe en stapel desnoods sommige producten zodat je meer kunt zien.

2. Zet soorten en smaken bij elkaar

Het maakt een wereld van verschil als je alle soorten eten en drinken bij elkaar hebt staan, sorteer bijvoorbeeld op verschillende keukens als Aziatisch, Italiaans en Latijns-Amerikaans. Zo kan je gemakkelijk bij elkaar passende producten zoeken en pak je niet altijd de standaard dingen.

3. Maak de planken schoon

Het klinkt wellicht vanzelfsprekend, maar ga maar na wanneer de laatste keer was dat je het gedaan hebt. Gebruik een vochtig keukendoekje om al het stof van de planken te vegen en het ziet er gelijk een stuk overzichtelijker uit.

4. Controleer houdbaarheidsdata 

Hoewel veel producten in de voorraadkast eeuwig goed lijken, is dat toch echt niet zo. Controleer vooral de producten die achteraan staan en kijk of je nog potjes of zakjes hebt liggen die open zijn, deze zijn (logischerwijs) een stuk minder lang houdbaar. Een wereld gaat voor je open als je ziet hoeveel je daadwerkelijk overhoudt.

5. Maak een lijst met maaltijden

Maak een lijst met gerechten met ingrediënten die je standaard op voorraad hebt, ideaal wanneer je thuiskomt van je werk en je alles behalve inspiratie hebt voor een lekkere, gezonde maaltijd.

6. Hersorteer je servies

Als je voorraadkast ook de plek is waar je, je servies bewaart zorg er dan voor dat alles netjes staat. Zet kopjes en kommetjes recht en maak nette stapels van je borden, haal overal een doekje over en zet het servies bij elkaar.

Bron: Flickr

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.