Culy
Culy Inspiratie 15 februari 2013

Chocoholics zet je schrap: Alain Ducasse opent een chocoladewinkel in Parijs

We kennen hem als de koning van de Michelinsterren, maar wist je dat Alain Ducasse stiekem een lang gekoesterde passie heeft voor chocolade? Trek je schoenen maar vast aan en ren naar de Thalys, want op 20 februari aanstaande opent hij zijn nieuwste onderneming in Parijs: een winkel volledig gewijd aan het maken én verkopen van chocolade.

Na ruim veertig jaar achter het fornuis te hebben gestaan en met zijn restaurants over de hele wereld inmiddels 19 Michelinsterren te hebben verdiend, werd het voor Ducasse tijd om een lang gekoesterde droom waar te maken. Samen met chocolatier Nicolas Berger heeft hij een uniek concept ontwikkeld met als eindresultaat een chocoladefabriek annex -winkel.

alain

Zoals we van Ducasse gewend zijn zal hij het hele proces nauwkeurig in de gaten houden en zijn hij en Nicolas bij iedere stap van het chocolade maken aanwezig. In de winkel, genaamd Le Chocolat, begint het bij het roosteren van de cacaobonen en kunnen klanten het bijzondere werkje stap voor stap achter glazen muren aanschouwen.

Wat er precies verkocht zal worden is voor ons nog een verrassing, maar dat het voor choco-lovers een ware traktatie zal zijn, staat vast.

Le Chocolat opent zijn deuren op woensdag 20 februari aan de rue de la Roquette 40, dichtbij La Bastille in het elfde arrondissement in Parijs. Kijk voor meer informatie op de website.

Wat eten we vandaag?

Schrijf je in de voor de mailing voor de lekkerste inspiratie

Reageer op artikel:
Chocoholics zet je schrap: Alain Ducasse opent een chocoladewinkel in Parijs
Sluiten