Redactie
Redactie Inspiratie 14 feb 2013
Leestijd: 1 minuut

elBulli opent opnieuw zijn deuren voor één maand

Hoera! elBulli gaat weer open! Reserveren? Dat zit er helaas niet in. Het zit zo: na in juli 2011 zijn deuren te hebben gesloten, zal dit jaar het met drie Michelinsterren bekroonde elBulli in Spanje zijn deuren een maand lang openen. Het restaurant zal alleen beschikbaar zijn voor producent Jeff Kleeman, die een film gaat maken over het leven in de keuken van chefkok Ferran Adrià.

De film wordt gebaseerd op het eerder uitgekomen boek ‘The Sorcerer’s Apprentices: A Season in the Kitchen at Ferran Adrià’s elBulli’, geschreven door Lisa Abend, en beschrijft de ervaringen van de schrijfster na een maand lang in El Bulli te hebben gespendeerd. Adrià wil dat de film zijn filosofie en levensstijl weerspiegelt en laat zien dat het leven aan de top van ‘s werelds beste restaurants echt niet zo glamorous is als velen denken.

elBulli is als epicentrum van de moleculaire keuken zelfs nog na het sluiten één van de meest besproken restaurants ter wereld. Terwijl het slechts zes maanden per jaar geopend was, kreeg het ieder jaar weer vele miljoenen reserveringen, terwijl er jaarlijks maar plaats was voor 8.000 mensen. In 2014 zal het restaurant opnieuw openen, maar dan als creatief centrum op het gebied van moleculair koken.

Wanneer de film precies uitkomt is nog niet bekend, maar zodra we meer weten laten we het jullie direct weten. Wil je alvast een sneak peek op hoe het eraan toe gaat in de bijzondere keuken van elBulli? Bestel dan het boek van Lisa Abend hier voor €10,-.

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.