Redactie
Redactie Culinair nieuws 15 feb 2013
Leestijd: 1 minuut

Brad Pitt & Angelina Jolie lanceren eigen wijnlabel

Al een paar jaar zijn ze eigenaar van het met wijnranken bezaaide landgoed Chateau Miraval in Frankrijk, maar pas sinds afgelopen zomer besloten Angelina Jolie en Brad Pitt hier daadwerkelijk iets mee te doen. Na een ontmoeting met de Franse wijnboer Marc Perrin viel alles op z’n plek en een bijzondere samenwerking was geboren.

Toen ze afgelopen zomer aan elkaar werden voorgesteld, ondekten ze een gelijke interesse voor organische landbouw. Nog vorig jaar begon Perrin met het produceren van wijn van de druivenoogst van Chateau Miraval, waarna de eerste Miravalwijn vanaf 15 maart dit jaar te koop zal zijn in de Verenigde Staten. Deze eerste wijn is een organisch geproduceerde vintage rosé uit 2012.

Naast dat ze hielpen bij het opzetten van de serie, waren ze aanwezig bij het herontwerpen van het label en de vorm van de flessen. Volgens Perrin is het stel perfectionistisch ingesteld en zijn ze continu op zoek naar de beste combinatie van kwaliteit en het karakter van de wijnen.

Bij de vintage rosé zal het overigens niet blijven. Later dit jaar worden ook een biologische witte, en volgend jaar een rode wijn verwacht.

Waar de wijnen te koop zullen zijn, hoeveel ze gaan kosten en of wij ze überhaupt zullen kunnen kopen is nog maar de vraag. Zodra we meer weten horen jullie van ons.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.