Freya Zuidervaart
Freya Zuidervaart Inspiratie 3 jun 2021
Leestijd: 2 minuten

Restje bubbels? Tips om een half lege fles bubbels te gebruiken in gerechten

Bubbels (champagne, prosecco, cava) zijn de aangewezen drankjes om mee te proosten dat er een geweldig doel is bereikt. Dit kan van alles zijn, we halen maar al te graag de bubbels uit de kast om iets te vieren. Helaas zijn de champagnekaters zijn het gevaarlijkst, dus doe rustig aan. Zo rustig, dat je een half lege fles bubbels overhoudt om één van onderstaande heerlijkheden te maken.

Of maak een van deze gerechten met de halve fles bubbels en vier met de andere helft het leven. Of het gerecht, of de liefde, of het mooie weer of je nieuwe schoenen of je verzint zelfs iets feestelijks…

Bubbels gebruiken in gerechten

Cheers!

1. Sorbetijs in of met bubbels (cocktails)

Je kunt sorbetijs maken met champagnesmaak of je kunt de bubbels in een glas schenken en daarbij een paar scheppen sorbetijs naar keuze in doen. Wel snel opeten!

Een beetje open deur is natuurlijk om champagne te gebruiken in een cocktail. Maar dat is wel erg lekker en feestelijk.

https://www.instagram.com/p/BGdnBZczKW3/

 2. Ice tea met bubbels

Ice tea zelf maken is helemaal niet zo moeilijk. Eigenlijk kun je de smaak thee nemen die jij lekker vindt en in de koelkast zetten en je hebt ice tea. Maar maak hem nog lekkerder en verfrissender door er citroen, limoen, gember of munt in te stoppen.

Rustig aan met de suiker of honing, maar gebruik zacht fruit om het geheel een beetje zoeter te maken. Een leuke twist is ook gemberbier of prikwater te gebruiken. Maar de beste ice tea is natuurlijk: met het laatste restje bubbels.

3. Dressing met bubbels

Een basisdressing zoals een klassieke vinaigrette kunnen we inmiddels allemaal maken, toch? Dan is eigenlijk een dressing met bubbels niet zoveel moeilijker. Mix olijfolie, een milde mosterd en een scheutje citroen door elkaar samen met de bubbels en je hebt de perfecte basis. Heel leuk bij zomerse gerechten met (rood) fruit, bietjes of gerookte zalm. Een leuke inspiratie vonden we op Marcelinna in cucina, een recept voor geroosterd fruit met champagne.

 4. Champagne sabayon (of prosecco & cava)

Sabayons hoor je niet veel meer over, maar is by far het meest goddelijke dessert dat deze Culy redactrice òòit heeft gegeten. Romig, luchtig, fruitig, zacht, fris en ga maar door. We springen direct de keuken in om deze klaar te maken. Met champagne.

Culy Homemade: supersnelle sabayon met Sauternes en vers fruit

 5. Champagnesaus

Rode of wittewijn saus zijn al perfecte èn lekkere manieren om wijn op te maken, maar je kunt hetzelfde doen met bubbels. Je moet daarbij wel een juiste keuze maken voor het gerecht waarbij je het gaat serveren. Maar denk aan boterbonen, witvis, coquilles, kalfsvlees of kipfilet. Als je tijd hebt, maak er dan een beurre blanc van, dat is een botersaus. Boter plus champagne daar word je vrolijk van.

Hoe maak je champagne open?

 

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.