Winnie Verswijvel
Winnie Verswijvel Inspiratie 2 jun 2021
Leestijd: 3 minuten

De lekkerste sauzen van Hot Ones op een rijtje (en wat je er mee kunt)

Wij zijn een klein beetje verslaafd aan de YouTube-serie Hot Ones. In deze show zie je hoe celebrities geïnterviewd worden terwijl ze tien hot sauces proeven, op volgorde van hitte. Dat doen ze steevast met chicken wings, maar waarvoor kun je de sauzen nog meer gebruiken? En welke zijn de lekkerste? Wij gieten de beste Hot Ones sauzen in een overzicht.

Van Scarlett Johansson en Billie Eilish tot Margot Robbie: inmiddels hebben al héél wat beroemdheden de Hot Ones challenge overleefd. Dat leverde vaak hilarische taferelen op, zoals een Margot Robbie die maar met moeite haar tranen kan onderdrukken: “Can I take my jacket off? I’ve never eaten anything so spicy in my life!“. Of een Gordon Ramsey die lichtjes paniekerig vraagt: “Is there a toilet nearby quickly?”. Enfin: je snapt het.

De lekkerste sauzen van Hot Ones

Maar bovenop die hilariteit, draait de show ook vooral om de hot sauces. Die zijn een klein beetje een eigen leven gaan leiden. Enerzijds zijn sommige van de hot sauces simpelweg bij de meest spicy sauzen die je ooit zult proeven, anderzijds zijn hebben veel van de sauzen ook gewoon een extreem lekkere smaak. Onder het motto: ‘de ene hot sauce is de andere niet’ maken we een selectie van onze favorieten.

1. Queen Majesty Scotch Bonnet & Ginger

Gingerlovers opgelet: deze hot sauce is voor jullie. De toevoeging van gember geeft dit sausje (gemaakt met de gele Scotch Bonnet peper) een friszuur karakter.

Wij eten de saus graag bij Aziatische noedelsoepen (zoals saotosoep!) of bij gebakken rijst. De saus is medium spicy, maar valt behoorlijk goed mee. Hier koop je de Queen Majesty Scotch Bonnet & Ginger.

2. Heartbeat Pineapple Habanero Hot Sauce

Misschien wel de meest zoete saus uit dit lijstje is de Heartbeat Pineapple Habanero Hot Sauce. Dat zoetje is natuurlijk te danken aan de toevoeging van ananas.

Lekker bij vlees of bij tacos al pastor. Hier koop je de Heartbeat Pineapple Habanero Hot Sauce, die trouwens medium spicy is.

3. Torchbearer Headless Horseradish

Combineer de hitte van chipotlepepers met de smaken van mierikswortel, knoflook, mosterd en citroen en je hebt een killer van een hot sauce.

Wij vinden ‘m heerlijk bij een broodje pastrami met augurkjes of door de mayo bij friet. Let wel: deze hot sauce zit in de categorie héét. De Torchbearer Headless Horseradish is hier te koop.

4. Hellfire Devil’s Blend Roasted Reaper Hot Sauce

De Hellfire Devil’s Blend Roasted Reaper Hot Sauce leent qua smakenpalet erg goed aan bij Mexicaanse gerechten. Dat komt omdat de ingrediëntenlijst bestaat uit onder meer koriander, tomatillo’s, limoen, jalapeño’s en Habanero.

Kortom: druppel ‘m naar hartelust over je taco’s, nacho’s of voeg een lepeltje toe aan je barbacoa. De Hellfire Devil’s Blend Roasted Reaper Hot Sauce koop je hier.

5. Da Bomb Beyond Insanity Hot Sauce

Toegegeven: het is een klein beetje stout om Da Bomb hot sauce in dit lijstje op te nemen. De saus is namelijk niet zo zeer lékker, ze is gewoonweg ontzéttend pikant.

Zo pikant dat je onmiddellijk in vuur en vlam staat, zoals vele celebrities je in de Hot Ones challenge hebben voorgedaan. Waarom we ‘m dan toch zouden aanraden? Gewoon: omdat je ‘m eigenlijk wel één keer in je leven moet geproefd hebben… Da Bomb Beyond Insanity Hot Sauce is hier te koop.

6. Cholula Hot Sauce Original

Niet erg pittig maar juist lekker fris en smaakvol is de Cholula Hot Sauce Original. De saus is afkomstig uit Mexico en past daarom erg goed bij Mexicaanse gerechten.

Maar maak er ook eens een marinade van voor bij zeevruchten of steak, het is een allemansvriend. Bonus: het vrolijke design van het flesje fleurt je keuken op. Cholula Hot Sauce Original is hier te koop.

Liever de complete Hot Ones set in huis halen, zodat je thuis de challenge kan nabootsen? Een Hot Ones 10-pack kun je hier bestellen. 

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.