Redactie
Redactie Gadgets 8 dec 2014
Leestijd: 1 minuut

Borden warm houden of van tevoren opwarmen: zo doe je dat

Veel gerechten, zoals pasta en vlees, koelen zó snel af dat het ons regelmatig gebeurt dat voor we überhaupt aan tafel zitten, het al koud is. What to do? Heter maken kan bijna niet, maar borden warm houden óf van tevoren opwarmen kan wel. En dat helpt! 

Wij geven je graag 3 tips om borden warm te houden.

1. Een warmhoudlade. De simpelste en meest veilige manier (lees: zonder je borden te breken) is in een ingebouwde warmhoudlade. Je kunt hiermee zowel borden van tevoren opwarmen als de gerechten op borden warm houden, zoals een stapel pannenkoeken.

Deze lade klinkt als een overbodige luxe, maar het is zo fijn en makkelijk. Dus installeer je een nieuwe keuken en heb je nog wat plek over, en kook je vaak (voor een groep), dan is dit een goede investering.

2. Een bordenwarmer. Helaas is niet iedereen gezegend met een dergelijk apparaat, maar kun je wel heel simpel een draagbare bordenwarmer kopen. Zo verkoopt De Bijenkorf een variant van Solis voor €99,95.

Hier passen maximaal tien borden in met een diameter van 32 centimeter en warmt ze binnen mum van tijd op tot een temperatuur van 70 graden. Handig of handig?!

Deze gebruik je dus alleen om je borden van tevoren op te warmen, niet om een gerecht op een bord warm te houden.

bordenwarmer

3. Een oven. Wil je het goedkoper aanpakken? Kies dan voor je oven. Verwarm ‘m terwijl je aan het koken bent voor op zo’n 100 graden en leg 5-10 minuten voor je aan tafel gaat je stapel borden erin. Gegarandeerd succes! Pas overigens wel goed op dat je niet per ongeluk je oven te hoog hebt staan of ze er te lang in laat liggen.

Met een oven kun je natuurlijk ook je gerechten warm houden, bijvoorbeeld pannenkoeken.

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.