Redactie
Redactie Inspiratie 9 dec 2014
Leestijd: 2 minuten

5 culinaire hotspots in San Francisco die je niet mag missen

Voor een cocktail, een broodje of een uitgebreid diner: deze vijf culi-plekken in San Francisco mag je niet missen als je een bezoekje brengt aan de stad! 

Tartine Bakery & Cafe

Als je in San Francisco bent moet je hier zeker naartoe. Bij de Bakery voor de chocolade croissantjes en bij de Bar voor het rijkelijk gevulde smørrebrød.

Wel ben je bij de bakkerij verzekerd van een flinke rij die zich meestal vanaf half acht ‘s ochtends begint te vormen. Maar zodra je een chocolade croissantje en puddingbroodje voor je hebt, ben je het wachten alláng weer vergeten.

Tartine Bakery: 600 Guerrero Street San Francisco
Tartine Cafe: 561 Valencia Street San Francisco

www.tartinebakery.com

Rich Table

Bij Rich Table wisselt het menu regelmatig. Op één gerecht na – de sardine chips – en dat is niet zonder reden… Verder worden de pasta’s er vers bereid en altijd voorzien van een creatieve twist. Bijvoorbeeld onderstaande met komkommer, dille en lamsschenkel.

199 Gough Street at Oak, San Francisco
richtablesf.com

Statebird Provisions

Wat je bij Statebrid Provisions moet onthouden is: reserveren! Zonder wordt het namelijk erg moeilijk om een tafeltje te bemachtigen en die wil je, geloof ons!

Je eet er namelijk heerlijke to share gerechtjes die worden rondgebracht op karretjes. Denk: knoflookbrood met burrata, dumplings van parelhoen in soep en krokant gefrituurde kwartel.

1529 Fillmore Street, San Francisco
statebirdsf.com

Hard Water

Bij Hard Water vind je meer dan 150 verschillende soorten whiskey en een uitgebreid cocktailmenu. Ook is de ambiance fijn en raden we je aan het een en ander te proeven.

Pier 3, The Embarcadero, San Francisco
hardwaterbar.com

Frances

Bij Frances kan je je te buiten gaan aan bacon beignets. Ze hebben een goddelijke boerenkoolsalade en de bavette steak is subliem. Klinkt als een écht Culy-restaurant!

3870 17th Street, San Francisco
www.frances-sf.com

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.