Redactie
Redactie Inspiratie 15 aug 2014
Leestijd: 1 minuut

Het ‘Blow Dough’ project: gekleurde ballonnetjes van… brood!

Voor de Jerusalem Design Week bedachten de Israëlische designers Omer Polak en Michal Evyater deze wel heel speciale gekleurde broodballonnetjes.

Eind vorig jaar maakte het ‘Blow Dough’ project deel uit van het Food Lab event binnen de Design Week. Bezoekers van het evenement konden hun eigen broodballonnetje maken door hete lucht (van zo’n 600 graden Celsius) in het deeg te blazen met een (jawel!) industriële föhn. Het resultaat? Een ballonvormig broodje dat door de hete lucht direct gaar en eetbaar werd.

Bron: omerpolak

De kleurtjes hebben de broodjes te danken aan vers sap van groenten als biet, wortel en spinazie. Ook kreeg de lucht in de ballon nog een extra ‘smaakje’ door de toevoeging van verschillende kruiden.

In Jeruzalem is brood een belangrijk onderdeel van de maaltijd: denk aan pita’s en bijvoorbeeld bagels. Het ‘Blow Dough’ project is geïnspireerd op de eetcultuur van Jeruzalem en in het bijzonder op streetfood: eettentjes en -karren op straat zie je er veel. Eten wordt bereid waar je bij staat, en dat was bij het ‘Blow Dough’ project precies zo.

Bron: omerpolak

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.