Redactie
Redactie Inspiratie 15 aug 2014

Gekleurde pasta: waar smaakt het naar, en waar combineer je het mee?

Penne, rigatoni, tagliatelle, ravioli: pasta komt in vele soorten en maten en wat zijn we dól op deze Italiaanse deegwaren. We variëren eindeloos met de pastavorm, maar soms ook met de kleur. Want – eerlijk is eerlijk – het oog wil ook wat. 

Groen, rood, zwart… of heb je je farfalle toch liever in de kleuren van de Italiaanse vlag? Het kan allemaal, en gelukkig ook zonder kunstmatige toevoegingen. De kleurtjes zijn namelijk – over het algemeen – afkomstig van natuurlijke kleurstoffen.

Rode pasta heeft zijn kleurtje te danken aan rode bieten- of tomatensap. Gedroogde tomaten of rode pepers worden ook wel gebruikt, maar een stuk minder. En groene pasta? Die krijgt zijn kleur door de toevoeging van een beetje spinazie.

Ook bijzonder is de zwarte pastavariant. Om de pasta zo gitwart te krijgen, wordt inktvisinkt gebruikt.

Ondanks dat groene pasta niet écht smaakt naar spinazie en de rode pasta niets wegheeft van de zoete smaak van tomaten, zien de kleurtjes er op een bord wel heel leuk uit. Ook na het koken van de pasta behoudt het de intensiteit van de kleur en dat levert mooie plaatjes op.

Welke saus het beste bij welke kleur past? Ook hiervoor geldt: het gaat niet (alleen) om de smaak, maar ook om een bord vol kleuren. Be creative en combineer bijvoorbeeld een zwarte linguini met zeevruchten of groene tagliatelle met een pesto van waterkers en walnoten. Smakelijk!

Dagelijks de lekkerste recepten rechtstreeks in je inbox

De lekkerste mail die je in je inbox kunt ontvangen

Reageer op artikel:
Gekleurde pasta: waar smaakt het naar, en waar combineer je het mee?
Sluiten