Redactie
Redactie Inspiratie 20 dec 2012
Leestijd: 1 minuut

Bloempie: heerlijke gevulde broodjes in de vorm van bloempotjes

Vier dagen lang stond Elleke Palmen met haar zelfgemaakte kroketten op het Amsterdamse foodfestival De Rollende Keukens. Hoewel het ontzettend leuk was, beloofde ze zichzelf na die vier – weliswaar succesvolle – dagen dat ze nooit meer een frituurpan (met koud water) zou schoonmaken. Het idee om de ragout van de kroketten in iets anders dan paneermeel te verpakken ontstond, Bloempie was geboren.

Bloempie – niet te verwarren met de Engelse uitspraak ‘Bloem-pie‘ – is een nieuw soort borrelhapje gevuld met goddelijke ragout en wordt gemaakt in een omhulsel van brood, in de vorm van een bloempotje.

Alle Bloempies worden gebakken in kleine terracotta bloempotjes, komen in een kleine en grote variant en zijn gevuld met de heerlijkste smaken. Ragout van bospaddestoelen met peterselie, provolone kaasfondue met bieslook, lamsvlees met room en escargotkruiden, wat wil je nog meer?

Bloempie

Momenteel zijn de Bloempies voornamelijk nog te koop op de ZuidrMRKT en Pure Markt in Amsterdam en bij een aantal bakkers en traiteurs, maar de plannen van Elleke zijn groots. Daarnaast is ze genomineerd voor de Horecava Innovation Award 2013 en zullen de Bloempies bij steeds meer traiteurs en delicatessenwinkels verkrijgbaar zijn.

Omdat Elleke eigenlijk nog maar net bezig is, is er nog geen website, maar is ze wel actief op sociale media. Kijk op de Facebook-pagina van Bloempie voor meer informatie, verkooppunten en de nieuwste smaken.

Bloempie3Bloempie4Bloempie6Bloempie5Bloempie7

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.