Redactie
Redactie Inspiratie 24 dec 2013
Leestijd: 1 minuut

Bizar: McDonald’s raadt haar personeel af fastfood te eten

Een bizar nieuwtje. Op de Amerikaanse personeelswebsite van McDonald’s raadt de keten haar eigen kostje af. Althans, de ongezonde opties op het menu.

“Fastfood bevat bijna altijd veel calorieën, vet, suiker en zout”, luidt een artikel, dat voor het eerst werd ontdekt door CNBC. “Sommige fastfood restaurants gebruiken nog steeds gehydrogeneerde plantaardige oliën om te frituren. Deze oliën bevatten transvetten, die het risico op hart- en vaatziekten verhogen. Sommige steden verbieden het gebruik van deze transvetten.”

In het artikel worden mensen met een hoge bloeddruk, diabetes en hart-en vaatziekten geadviseerd fastfood helemaal te vermijden, “vanwege het hoge gehalte vet, zout en suiker.”

In een ander artikel op de website wordt een ‘goed’ en een ‘slecht’ voorbeeld geschetst van fastfood. Een hamburger met Franse frietjes wordt hierbij gezien als ‘ongezond’, een broodje ham met groenten, een salade en een glas water is een ‘gezondere keuze’.

De berichten werden gepubliceerd op McDonald’s McResources Line, een website die nieuws en lifestyle-advies aan McDonald’s werknemers geeft. Een woordvoerder van McDonald’s heeft aangegeven naar de artikelen te zullen kijken, maar er is nog geen officiële reactie terug gekomen.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.