Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Inspiratie 2 mei 2018
Leestijd: 1 minuut

Bij dit Antwerpse restaurant krijg je een tattoo die past bij je gerecht

Ja je leest het goed: bij restaurant Dim Dining in Antwerpen kun je niet alleen eten, maar ook een tattoo laten zetten. Sterker nog: de tatoeages matchen bij de Japanse gerechten die ze serveren. Laat je zo’n tattoo zetten, dan krijg je het bijpassende gerecht gratis.

Tattoo van sashimi

Heb je altijd al een crispy duck salad, sashimi van zeebaars of kippenoester op je lijf vereeuwigd willen hebben? Dit is je kans! Chef Dimitri Proost van Dim Dining in Antwerpen liet bijna de hele menukaart vertalen in Japanse tatoeages. In totaal zijn er 19 verschillende gerechten en dus ook 19 bijpassende tattoos, verkrijgbaar in 6 verschillende stijlen.

Als je de tattoo laat zetten, krijg je het bijpassende gerecht gratis. Of, zoals ze dat zelf zeggen bij Dim Dining: “If the tattoo is on you, the dish is on us“.

tattoo Dim Dining Japan

Zo krijg je een gratis tattoo

Wie de gerechten van Dim Dining op zijn lijf wil laten tatoeëren, kan zich aanmelden via de website. Het restaurant maakt vervolgens een selectie uit de aanmeldingen. De tattoos worden gezet bij Glorybound in Antwerpen, waar de chef zelf vaste klant is. Daarna kun je het bijpassende gerecht lekker gaan proeven in het restaurant.

Sowieso is het de moeite waard om de keuken van Dim Dining te ontdekken, want daar komen de lekkerste dingen vandaan. De chef serveert een omakase menu en een sushi tasting menu. Maar er zijn ook losse gerechtjes te bestellen, waaronder sushi, koude gerechten en warme gerechten. Denk aan kreeft met dashi & shiso, of coquilles met pecannoten en kaviaar.

Dim Dining zit aan de Vrijdagmarkt 7 in Antwerpen. Het restaurant is open voor lunch en diner, van dinsdag tot en met donderdag.

Dim Dining
Bron: Dim Dining
Dim Dining
Bron: Dim Dining

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.