Pip Minkels
Pip Minkels Inspiratie 24 mei 2024
Leestijd: 2 minuten

Weekmenu voor 27 mei t/m 2 juni bomvol asperges

Elke week bedenken wat er gegeten moet worden, kan nog wel ‘s een hele opgave zijn. Om ervoor te zorgen dat je niet wekelijks dezelfde gerechten op tafel zet, inspireren wij je graag met handige weekmenu’s. En omdat we nog maar kort kunnen genieten van het witte goud: een weekmenu bomvol asperges!

Meer inspiratie nodig? Bekijk alle weekmenu’s.

Weekmenu bomvol asperges voor 25 mei t/m 1 juni

Maandag

Het moge inmiddels duidelijk zijn dat we op maandag het liefst een traybake in de oven schuiven. Het is het ideale luie gerecht voor op een drukke dag. Met deze frisse versie met kip en groene asperges leg je echt even de lente op je bord.

> Naar het recept: frisse traybake met kip, asperges en prei

Frisse traybake kip met asperges, prei
Bron: Ogechi Chibueze voor Culy

Dinsdag

We kijken elk jaar uit naar het moment waarop we weer panzanella’s kunnen gaan maken. Toch hoeven we bij deze versie niet per se te wachten tot de tomaten zoet genoeg zijn: je maakt ‘m namelijk met groene asperges en komkommer!

> Naar het recept: salade met groene asperges (frisse lente panzanella!)

Lente panzanella (salade met groene asperges, ricotta en brood)
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

Woensdag

Een vullende soep is altijd een goed idee op een doordeweekse dag: in een weekmenu bomvol asperges mag een aspergesoep dan ook zeker niet ontbreken. Maar deze aspergesoep met garnalen en bruine boter is nét wat meer luxe dan de klassieke soep die we allemaal kennen.

> Naar het recept: aspergesoep 2.0 (met garnalen, bruine boter en dille)

aspergesoep met garnaaltjes, beurre noisette en dille
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

Donderdag

Als je naar dit gerecht kijkt, weet je al dat dit een nieuwe favoriet gaat zijn. Deze ravioli met groene asperges staat binnen 15 minuten op tafel en de romige saus kan niemand weerstaan. Wij gebruikten ravioli gevuld met tomaat en burrata, maar kies gerust een soort die je zelf het lekkerst vindt.

> Naar het recept: romige ravioli met groene asperges en tuinerwten

Romige ravioli met groene asperges en tuinerwten
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

Vrijdag

Deze plaattaart met witte asperges en miso is regelrecht naar ons lijstje met favoriete recepten gegaan. Hij is makkelijk, knapperig én smaakvol. De umami-smaak van miso gaat fantastisch samen met de romige ricotta en zachte asperges. Begin je al te watertanden?

> Naar het recept: plaattaart met witte asperges, ricotta en miso

Plaattaart asperges
Bron: Melvin Sturm voor Culy

Zaterdag

Zaterdag = pizzadag. Wij maken de regels ook niet. Maar deze lentepizza met groene asperges op een kant-en-klare pizzabodem (besmeerd met mascarpone!) is dan ook helemaal geen straf om in het weekend op tafel te zetten.

> Naar het recept: lichte lentepizza met groene asperges

lichte lentepizza met groene asperges
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

Zondag

Gnocchi en asperges: twee van onze grote culinaire liefdes. Combineer ze met wat daslook en pangrattato, en je krijgt het ultieme lente-recept. Het leukste aan dit gerecht? Het staat ook nog eens binnen een kwartiertje op je eettafel.

> Naar het recept: gnocchi met roergebakken asperges, daslook en pangrattato

Gnocchi met roergebakken witte asperges en daslook
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.