Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Inspiratie 8 mei 2020
Leestijd: 2 minuten

Als je deze week één kookproject oppakt, laat het dan dit zijn

Veel thuiszitten maakt noodgedwongen creatief en zo zien we dat er de laatste tijd een enorme stijging in kookprojecten is ontstaan. Mensen bakken zelf brood (vandaar ook die lege bloem-schappen in je supermarkt), gaan zelf verse pasta draaien, kombucha kweken of een kruidentuin aanleggen. Maar als je dit weekend één kookproject oppakt, dan raden we je aan om zelf verse rode currypasta te gaan maken.

Lekker zelf maken: rode curry

Rode currypasta is onmisbaar in een heleboel recepten: van Thaise curry’s tot aan noedels en soepen. Je kunt het natuurlijk ook kant-en-klaar in een potje kopen in de supermarkt of toko, maar waarom zou je? Zelf maken is namelijk doodeenvoudig, een leuke nieuwe hobby én lekker. Want verse currypasta is echt veel geuriger en smaakvoller dan die uit een potje.

En er komt niet meer bij kijken dan alles samen fijnmalen in een keukenmachine. Met ons recept voor rode currypasta maak je bovendien zo’n vier porties: meer dan genoeg om vier heerlijke gerechten mee te bereiden. Vries wat je niet gebruikt in (eventueel in portiezakjes of bakjes) en je hebt een slimme voorraad aangelegd.

> Meer kookprojecten om nú op te pakken

Recepten met rode currypasta

Bij toeval kwamen we er dit weekend achter dat het heel lekker is als je wat van die rode currypasta door mayonaise roert (voor bij frietjes of in een rijstbowl of poké bowl). Ook lekker: maak er een dipsaus van met kokosmelk, pindakaas, honing en een beetje vissaus en eet het met gekookte eitjes, crudités en stukjes gestoomde zoete aardappel. Hallo lekkere snack / lunch!

Maar de ideeën zijn eindeloos. Kluts een lepeltje door eieren voor roerei of een omelet, meng door de worstvulling voor je zelfgemaakte worstenbroodjes en wat dacht je van rode curry-boter? Als je die dan weer door je warme popcorn mengt… oef.

Meer recepten met rode currypasta:

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.