Redactie
Redactie Restaurants 12 feb 2015
Leestijd: 2 minuten

Lot en de Walvis

Een hotspot waar je de hele dag terecht kunt voor smakelijke hapjes en drankjes, met daarbij een prachtig verhaal over het ontstaan. Wat wil je nu nog meer? Maak kennis met Lot en de Walvis in de haven van Leiden.

Met haar busje ‘de Walvis’ toerde eigenares Lot over de hele wereld. Van de mooiste baaien in Zuid-Afrika tot marktjes op Ibiza en van prachtige dorpjes in Italië tot het gastronomische Zuid-Frankrijk. Overal waar ze kwam ging ze haar eigenwijze weg en ontdekte ze de leukste plekjes en vooral lokale specialiteiten.

Inmiddels is Lot – gelukkig maar – terug in Nederland, in Leiden wel te verstaan. Met haar bus vol ervaringen, ideeën en gedachtes opende ze haar eigen restaurant Lot en de Walvis. Een plek waar je de hele dag door terecht kan, met een terras waar de hele dag de zon schijnt (als de lucht het toelaat, uiteraard;)), maar ook plekken met schaduw zijn.

Op de kaart vind je gerechten met één voorwaarde: ze worden allemaal met liefde gemaakt. Zo vind je er verschillende ontbijtjes, van ‘lekker stevige’ Eggs Benedict tot ‘goed gezonde’ kwark met fruit tot onze favoriet: de pancakes.

Ook ‘s middags kun je hier je culinaire hart ophalen. Denk bijvoorbeeld aan ruim belegde sandwiches met combinaties als spinazie & gorgonzola, gerookte zalm & crème fraîche en pulled pork & gekarameliseerde sjalotjes.

 

En ‘s avonds? Dan kun je kiezen uit nog meer gerechten, zoals kleine hapjes (denk aan borrelhapjes, goed gevulde plankjes en snacks), maar ook salades, burgers, verschillende soorten vlees, vis, pasta en nog meer. En fijn: je kunt deze gerechten vanaf 11:00 al bestellen!

Ook het interieur is met zorg uitgezocht en bestaat uit een mix van vintage, design en ‘gewoon leuk’, zoals Lot het zelf verwoordt op de website.

Wat wij misschien wel het leukst aan Lot vinden is dat ze een prachtige (gratis!) waterbar heeft ontworpen, met daarop grote tanks met verschillende soorten water met een smaakje (kruiden, fruit, specerijen en meer). Ja, hier wil je zeker weten heen!

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.