Redactie
Redactie Inspiratie 1 jan 2017
Leestijd: 2 minuten

8 foodtrends waar we in 2017 helemaal klaar mee zijn

We schrijven op Culy.nl natuurlijk aan de lopende band over foodtrends. We volgen ze op de voet, maar met een aantal trends zijn we méér dan klaar dit jaar. Komt -ie:

1. De sushirrito

De sushirrito, ook wel sushi burrito genoemd, is een sushi rol zo groot als een burrito. Kortom: extreem veel nori-vel, veel te veel rijst en een gigantische hoeveelheid vulling. Het klinkt leuk, maar het is teveel van alles en je krijgt het nóóit charmant je mond in. We houden het liever bij gewone maki sushi, of vooruit, een temaki roll.

Sushi burrito, Japanese and Mexican food fushion, trendy food watercolor illustration

2. Alles met een regenboog

Opeens dook deze kleurrijke trend op in allerlei gerechten. Bagels in alle kleuren van de regenboog, veelkleurige latte’s en hysterische cupcakes. Hier zijn we wel een beetje klaar mee.

3. ‘Pasta’ die geen pasta is

Okee, wij waren ook best wel fan van de spirelli. Maar hoe leuk courgettesliertjes ook zijn, het is géén pasta. Een echte carbonara maak je niet met groenten als pasta. Gelukkig voor iedereen die glutenvrij moet eten: inmiddels komen er ook steeds betere glutenvrije pasta’s op de markt. En die groenteslierten? Prima voor door je salade!

4. ‘Pizza’ die geen pizza is

Ditto voor pizza. Een pizza met een bodem van gepureerde bloemkool: het klinkt leuk, maar echt lekker is het niet. En over zogenaamde ‘pizza’s’ met een bodem van watermeloen en toppings van superfood, gaan we al niet eens beginnen.

Set of images with pizza in the center and ingredients for pizza around

5. Je hoofdgerecht op een houten plank

Je gerecht leuk presenteren: soit. Maar een hoofdgerecht (denk: vlees, saus, groenten, aardappeltjes) op een houten plank leggen, waar je vervolgens lekker in moet gaan snijden… dat werkt niet echt. En met een beetje pech proef je hout in je saus.

6. Alles in een Mason-jar

Er is een tijd van komen, en er is een tijd van gaan. Soepen, snacks en salades in een Mason-jar: bye bye.

Fruit drink. Mason jar. Watercolor. Hand painted. Vector illustration

7. Shared dining alleen omdat het hip is

Wij zijn onwijs fan van shared dining: vooral omdat je zo leuk met je tafelgenoten kunt genieten van kleine gerechtjes. Maar sommige restaurants lijken het concept alleen te gebruiken omdat het hip is.

Zo kwamen we ooit hamburgers tegen op een shared dining-menu, of zelfs een pasta puttanesca. Da’s iets te veel Lady en de Vagebond voor ons.

8. De acai bowl

We hebben het geprobeerd. Maar nope, we vinden het toch écht niet lekker. Doe ons dan maar een goede smoothiebowl of een lekker sapje.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.