Redactie
Redactie Restaurants 19 mrt 2016
Leestijd: 2 minuten

Hummus House

Op een steenworp afstand van de altijd drukke Wallen vind je Hummus House; een klein zaakje waar je komt voor misschien wel de lekkerste hummus van Amsterdam, maar ook andere Israëlische gerechten om je vingers bij af te likken.

Hummus House is al bijna een jaar open, maar nog lang niet zo bekend als concollega’s Sir Hummus (De Pijp) en Hummus Bistro d & a (Jordaan). Daar mag wat ons betreft verandering inkomen, want ook hier eet je verrukkelijke hummus en andere Midden-Oosterse gerechten.

In het kleine zaakje zit je krap, maar bij binnenkomst gaan je ogen gelijk richting de keuken en je maag op standje honger. Het is allesbehalve een gelikte hipsterbar, maar dat maakt het juist zo leuk: hier kom je om te genieten. Niet meer en niet minder.

Het menu

Hun core business is dus hummus, welke je naturel bestelt (€6,99 voor een flink bord) of met toppings als geroosterde aubergine, matbuha (pittig gestoofde tomaten en paprika), guacamole of champignons (per topping €2,50).

Erbij krijg je standaard fluffy pita’s, zoetzure komkommer en een aantal lekkere sausjes.

Hummus met geroosterde aubergine en tahin

Maar dat is nog niet alles. Naast de hummus maken ze nog een aantal andere Midden-Oosterse heerlijkheden.

Denk aan bekendheden als shakshuka (€10,99) en dolma’s (€9,99), maar ook meer traditionele gerechten als labaneh (€9,49) en sabih (geroosterde aardappelen met aubergine, ei, tahini en kruiden, €8,49).

Shakshuka
Geroosterde groenten
Dolma’s

Hierbij krijg je wederom standaard pitabroodjes, maar ook een frisse salade. Die laatste kun je overigens ook als los gerecht bestellen, waarbij je de keuze hebt uit tabulle (€7,99), een gemengde salade van onder andere tomaat, kommer en citroen (€7,99), en een soort Griekse salade met feta (€8,99).

Als je nog trek hebt (de meeste gerechten zijn vrij machtig), raden we je aan een dessert te nemen. Denk aan de zogenaamde kokos malabi (een soort kokoscustard met amandelen, €5,-), sahleb (een warm drankje van noten, kaneel en rozenwater, €5,-) en onze favoriet cnafe (kadaifdeeg met zoete geitenkaas en pistache, €5,-).

Tabulle
Cnafe

7 dagen per week genieten

Bij Hummus House proef je van de Midden-Oosterse keuken (met name de Israëlische) op een relaxte manier. Kom voor een snelle hap in de vorm van een bordje hummus, of geniet met vrienden van een tafel vol lekkers.

Het personeel is alleraardigst en maakt je graag wegwijs in alle smaken en hapjes. Alle gerechten zijn vegetarisch en wat je ook bestelt, genieten doe je hier sowieso.

Hummus House is zeven dagen per week geopend vanaf 11.30. Kijk op de website voor meer informatie. 

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.