Redactie
Redactie Inspiratie 3 sep 2015
Leestijd: 2 minuten

7 hotspots voor een culinair dagje Eindhoven

Als je een dagje in Eindhoven bent, is het altijd goed om een lijstje hotspots achter de hand te hebben. Waar drink je een goede kop koffie, geniet je van een uitgebreid diner of juist een uitstekende burger? Wij zetten onze favorieten onder elkaar voor een culinaire dag in Eindhoven.

‘t Koffiehuisje

Ketelhuisplein 1

We trappen de dag af bij het immens populaire Strijp-S, het voormalige bedrijventerrein van Philips, bij ‘t Koffiehuisje. Deze espressobar is klein maar fijn, schenkt geweldige koffies en is de perfecte uitvalsbasis voor een lekker ontbijtje.

Pastryclub

Ketelhuisplein 7-9

Na een kop koffie en een ontbijtje is het rond de klok van elf tijd voor lekkers, taart om wel te verstaan. Bij Pastryclub, eveneens gevestigd op Strijp-S, ben je dan aan het juiste adres. Zodra je de Machinekamer binnenstapt kijk je neer op werkende machines vol heerlijkheden in de maak. Hier neem je geen koffie (of thee) met iets erbij, hier is de koffie het bijgerechtje.

Onder de Leidingstraat

Leidingstraat 45

Voor stevige trek in de middag ga je naar Onder de Leidingstraat voor een lunch met stoere boterhammen. Je kunt hier overigens ontbijten en dineren, wat ook zeker aanraders zijn.

Meneer Frits

Jan van Lieshoutstraat 3

Gelegen naast het Muziekgebouw vind je Meneer Frits, een gezellig grand-café waar je lekker kunt lunchen. Denk aan een klassieke lunchkaart met salades, soepen en broodjes.

De Burger

Kerkstraat 5

Voor een niet-te-moeilijke-maar-smaakvolle hap ben je bij De Burger aan het juiste adres. Inderdaad, hier kom je voor burgers in alle soorten en maten en kies je uit tien verschillende burgers; van vlees tot vis tot vega. Onze favoriet is without a doubt de truffelburger, met rundvlees, rucola, Parmezaanse kaas, truffelmayonaise en chips van truffelaardappel.

Giornale

Stationsplein 12

Het concept van Giornale is gericht op shared dining, geheel in mediterrane stijl. Op het menu staan smaakvolle antipasti en gerechtjes met al dan niet vis of vlees. Denk aan bavette met aioli, vongole met chili en geitenkaas met Italiaanse zilveruitjes en notencrunch.

Hoewel het eten op hoog niveau is, voelt de sfeer relaxt. En ook fijn: naast kleinere gerechten heb je ook de keuze uit mooie stukken vlees en vis van de grill, en serveren ze er overdag een heerlijke lunch.

Restaurant Ketelhuis

Ketelhuisplein 1

Tot slot keren we terug naar Strijp-S voor Ketelhuis. Een bekende plek in deze lijst, aangezien je in hetzelfde pand ‘t Koffiehuisje vindt. Hier kom je voor mooi bereidde vis, charcuterie, ambachtelijke vleessoorten, goed brood en nog betere wijnen.

Ben je hier iets eerder? Je kunt bij Ketelhuis ook heerlijk borrelen!

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.