Redactie
Redactie Inspiratie 9 okt 2014
Leestijd: 3 minuten

Onder De Leidingstraat, een bijzondere plek op Strijp S

Bij ‘Onder De Leidingstraat’ op het Eindhovense Strijp-S, op nummer 45 om precies te zijn, wordt op bijzondere wijze met eten omgegaan, met aandacht voor gezonde voeding. Reden genoeg voor Culy om een kijkje te nemen.

door Wilbert, onze culinaire levensgenieter

In het industriële tijdperk van Philips fungeerde de Leidingstraat, een karakteristieke metalen allee, als drager voor leidingen, gevuld met stoom en vloeistoffen. Strijp-S in Eindhoven heeft een transformatie ondergaan naar een gebied waarin op een bijzondere wijze gewoond, gewerkt en gerecreëerd kan worden.

Gezond, biologisch eten hoeft niet saai en suffig te zijn. – Nicole van Onder De Leidingstraat

Nicole en Dario zijn de enthousiaste ondernemers die vorm hebben gegeven aan hun idee over ‘gezond eten’. Onder De Leidingstraat is een plek waar je kunt ontbijten met heerlijke verse sappen, waar je kunt lunchen met stoere, heerlijk belegde boterhammen en waar je ’s avonds eenvoudige, betaalbare maaltijden kunt eten, of, als je liever thuis eet, meenemen naar huis.

Je stelt er je eigen verse salades samen, er zijn huisgemaakte soepen, stamppotjes en Italiaanse pasta’s. Elke dag wisselend, maar vooral vers en biologisch. Daarnaast is Onder De Leidingstraat een ‘supermercado’ voor je dagelijkse boodschappen. biologische producten, verpakt en vers.

“Gezond eten en biologisch eten heeft vaak een wat ‘suffig imago’ en dat wilden we per sé niet,” vertelt Nicole, terwijl Dario de courgettes snijdt voor de salades van vanavond. En daar zijn ze goed in geslaagd, want Onder De Leidingstraat heeft een frisse en moderne uitstraling, niet in de laatste plaats door kleurrijke verpakkingen van de producten en versproducten.

“We zitten in een dynamische en creatieve omgeving met overwegend veel jonge mensen, werkend of studerend. Wat we aanbieden sluit erg aan op hun wijze van leven, wonen en werken. En we merken dat onze benadering erg aansprekend is.” Nicole, wiens drijfveer voor ‘gezond’ voortkomt uit een puur persoonlijke overtuiging: “Ik merkte gewoon dat wanneer ik kies voor gezond en biologisch, ik me daardoor gewoon beter, fitter en energieker voel. Dat gun ik anderen ook.”

Dat de benadering van Onder De Leidingstraat aanspreekt blijkt uit de vele enthousiaste Facebook-posts en het feit dat het elke dag lekker druk is. Mensen die komen voor een boodschap maar uiteindelijk kiezen voor het gemak van een, door Dario en Nicole bereide, verse maaltijd.

“We zijn ook nog steeds bezig het assortiment van de supermercado uit te breiden. We zoeken naar aparte dingen of gewoon grappige producten. We willen ook graag meer regionale en locale producten, maar we zijn een beetje overvallen door het succes, waardoor er wat minder tijd is om daar echt naar te zoeken. Maar dat gaat wel komen!”

Door de Leidingstraat van Philips stroomde vroeger de energie voor de fabrieken. Tegenwoordig stroomt die energie in ‘Onder De Leidingstraat’. Is het ook ‘lekker’? De proef op de som hebben we een aantal keren genomen. De energie, passie en liefde van Dario en Nicole proef je ook in hun heerlijke maaltijden en lunches.

Check ook: www.onderdeleidingstraat.nl en Facebook.
Open van ma t/m vr van 08:00 tot 19:00 uur, za van 10:00 tot 18:00 uur.

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.