Redactie
Redactie Inspiratie 5 sep 2016
Leestijd: 2 minuten

6 x onze favoriete chocoladerepen uit de supermarkt

“De Nederlandse consument waardeert chocolade in de supermarkt meer dan een jaar eerder”, schreef Nu.nl onlangs. “De Albert Heijn scoort het best. Supermarkten Plus en Deen volgen op de tweede en derde plaats.”

Dit bleek uit onderzoek van GfK, in opdracht van voedingsmiddelenbedrijf Nestlé. Aan het onderzoek deden 6.500 mensen mee.

Ook wij zijn dol op chocolade, en het aanbod in de supermarkt wordt steeds beter. En nee, we worden voor dit artikel niet gesponsord… Dit zijn onze all time favorite chocoladerepen uit de supermarkt:

Tony’s Chocolonely – karamel-zeezout

De eerste reep in de lijst is misschien wel het meest vanzelfsprekend: Tony’s Chocolonely karamel-zeezout. We verslinden regelmatig een reep(je) én geven ze graag cadeau. Culy’s Liselotte legt zelfs steevast een reep klaar voor gasten via AirBnB.

Milka – Oreo

Milka staat bekend om haar samenwerkingen met andere merken zoals Tuc, Lu en Daim, maar onze grootste favoriet is die met Oreo. Eénmaal de wikkel open is er no way back en gaat de reep gegarandeerd op.

Lindt – 70% cacao

Dol op pure chocolade? Ga dan voor de flinterdunne reepjes van Lindt met maar liefst 70 procent cacao. De reep met zeezout is ook overigens ook zalig!

Ritter Sport – Biscuit

Een tikje old school, maar Ritter Sport Biscuit blijft té lekker.

Johnny Doodle – Dark chocolate salty fudge

Johnny Doodle gaat net als Tony’s maatschappelijk verantwoord te werk en van elke reep gaat 10 cent direct terug naar de cacaoboeren in Ghana in de vorm van sociale projecten zoals scholen en medische hulp.

Eigenlijk zijn alle soorten fudge en chocolade zalig, maar deze combinatie van pure chocolade met kleine stukjes gezouten fudge is de topper.

Hands Off – Double Dark 70% cocoa

Tot slot de Hands Off My Chocolate, de reep die bedoeld is om (niet) te delen. De ronde stukjes smelten op je mond en in combinatie met maar liefst 70 procent cacao weet je niet wat je proeft.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.